Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Етапи життєвого циклу туристичного продукту/послуги



Стадія розробки компанія вкладає кошти у проектування та розроблення нового туристичного продукту/послуги. Витрати зростають, надходжень немає.
Стадія впровадження (або виведення) на ринок – починається з моменту першого представлення ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ/ПОСЛУГИ для продажу. Конкуренти відсутні (ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ/ПОСЛУГИ принципово новий) або їх дуже мало. Обсяги реалізації через інертність споживачів зростають повільно, для їх прискорення необхідна потужна комунікаційна підтримка. Купують ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ/ПОСЛУГИ лише «новатори», – лідери думок, яких на ринку завжди небагато. Надходження ще не покрили витрат на розробку, тому прибуток відсутній. З часом ринок сприймає товар, темпи його продажу підвищуються, що свідчить про перехід до наступного етапу.
Стадія зростання характеризується швидким підвищенням обсягів продажу (покупцями є «ранні послідовники»), прибуток зростає, ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ/ПОСЛУГИ продається легко, що дозволяє скоротити витрати на комунікації і реінвестувати їх у створення нових варіантів ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ/ПОСЛУГИ чи в удосконалення сервісу. Перспективність і прибутковість бізнесу є сигналом для потенційних конкурентів, кількість яких збільшується.
Стадія зрілості найбільш цікавий для продавця, – обсяги продажу і прибутку досягли максимуму. Однак темпи зростання вказаних показників мінімальні. Можливі причини стагнації попиту: ринок наситився, конкуренти відвоювали частину ринку, ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ/ПОСЛУГИ фізично чи/та морально застарів. Покупці – ті, що не переймаються новизною вражень. Для відновлення зростання необхідно провести відповідні модифікації: ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ/ПОСЛУГИ, ціни, політики розповсюдження, комунікацій, знайти нові ринку збуту.
Стадія спаду обсяги продажу скорочуються. Купують ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ/ПОСЛУГИ переважно «консерватори» та «традиціоналісти». Підприємство змушене знижувати ціну, відмовлятися від неприбуткових каналів продажу. Комунікаційна підтримка утруднена через відсутність коштів.

УВАГА! Концепція життєвого циклу дозволяє:

· аналізувати склад асортименту ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ/ПОСЛУГИ;

· формувати його з урахуванням смаків і переваг споживачів, рівня конкуренції на певному ринку;

· вносити відповідні корективи в план маркетингу і забезпечувати збалансоване поєднання нових, зростаючих і зрілих ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТУ/ПОСЛУГИ;





Дата публикования: 2014-10-20; Прочитано: 533 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...