Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обробка результатів



За кожну відповідь ТАК на запитання: 1,3,5,7,9,11,13, і відповідь НІ на запитання: 2,4,6,8, 10, 12, 14, 15 зарахуйте собі по 10 балів. За відповідь НЕ ЗНАЮ - по 5 балів. Підрахуйте загальну кількість балів.

100-150 балів. Ви господар власного життя, ви відчуваєте відповідальність за все, що з вами відбувається, багато чого берете на себе, долаєте труднощі самі, формуючи комплекс рішень і відповідаючи за результат, ви відчуваєте ситуацію, але що відбувається у вашій душі, для оточуючих загадка.

50 – 99 балів. Ви охоче стаєте кермовим у життєвих ситуаціях, але можете передати штурвал корабля свого життя і в інші руки. При оцінці причин власних негараздів ви цілком реалістичні. Гнучкість, розважливість і чуйність завжди стають вашими союзниками. Трапляються ситуації, які ніяким чином вас не стосуються, ви не несете за них жодної відповідальності.

До 49 балів. Ви часто виявляєтеся пасивним пасажиром на кораблі власного життя. Легко підкоряєтеся зовнішнім силам, говорячи: так склалися обставини, така доля і т. п. У своїх труднощах ви звинувачуєте кого завгодно, лише не себе. Справжня незалежність здається вам недосяжною і неможливою у сучасному світі. Проте ви вмієте мирно співіснувати з іншими, не вбачаючи різниці у тому, хто вони і як вони ставляться до вас.

ТЕСТ «СИЛА ВОЛІ І ХАРАКТЕРУ»

Якщо ви претендуєте на роль менеджера-керівника, адміністратора, то повинні розуміти, що вам необхідно використовувати методи впливу на колектив підлеглих, що постійно поновлюється. А для цього ви, у першу чергу, маєте бути капітаном на кораблі власного життя. Тут не можна зациклюватися на якомусь одному стилі управління чи залишатися лише в межах власної професії.

Світова економіка бурхливо залучилася до процесу інноваційних перетворень (упровадження наукомістких виробництв і передових технологій), і за таких умов функція традиційного лідерства почала перетворюватися на лідерство динамічних перетворень.

Отже, якщо ви маєте намір стати сучасним лідером і керівником, тоді вам необхідно мати достатні силу волі і характер. Спробуйте з’ясувати це за допомогою наступного простого тесту.

Чи є підстави називати вас сильною особистістю з незламним характером? Ви дізнаєтеся про це, давши відповідь на запропоновані запитання. Після кожного обраного варіанту зазначені бали, які по закінченні тестування ви маєте підсумувати.

1. Які з перерахованих якостей ви над усе цінуєте в людях? Наполегливість – 1; широту мислення – 1; вміння «себе подати» – 0.

2. Чи схильні ви до педантизму? Так – 2; ні – 0.

3. Чи швидко ви забуваєте про неприємності? Так0; ні – 2.

4. Чи полюбляєте ви аналізувати свої вчинки? Так – 2; ніО.

5. Перебуваючи у товаристві, намагаєтеся зберегти тон, прийнятий у цьому колі – 2; залишаєтеся самим собою – О.

6. Розпочинаючи вирішення важкого завдання, намагаєтеся не думати про труднощі, що очікують на вас? Так0; ні – 2.

7. Яке з перерахованих визначень найближче вам? Мрійник – 0; своя людина – 1; старанний у праці – 3; пунктуальний, акуратний – 2; філософ – 2; метушлива людина – О.

8. При обговоренні того чи іншого питання, висловлюєте свою точку зору, навіть якщо вона відрізняється від більшості – 2; вважаєте, що краще промовчати0; підтримуєте більшість, залишаючись при своїй думці0; не мучачи себе роздумами, приймаєте точку зору, яка переважаєО.

9. Яке відчуття виникає у вас при несподіваному виклику до керівника? Роздратування – 0; занепокоєння – 1, заклопотаність – 2; ніякого відчуття – 0.

10. Якщо у спорі ваш опонент «зірветься» і дозволить собі особистий випад проти вас, ви: відповісте йому в тому ж тоні0; проігноруєте цей факт – 2; демонстративно образитеся – 1; запропонуєте зробити перерву – 3.

10. Вашу роботу забракували. Це викликає у вас: досаду – 2; сором – 1, гнівО.

11. Зазнавши невдачі, ви в першу чергу звинувачуєте: себе – 2; «фатальну невдачу»0; обставиниО.

12. Чи не здається вам, що вас недооцінюють? Так0; ні – 2.

13. Коли ваші друзі (колеги) починають над вами шуткувати, ви: гніваєтеся0; намагаєтеся непомітно піти – 1; не дратуючись, підігруєте їм – 2, не реагуєте0; посміхаєтеся, але в душі обурюєтесяО.

14. Якщо в поспіху на звичайному місці ви не знайдете портфеля (сумки, парасолі, рукавичок), то: продовжите пошук мовчки – 1 бал; будете шукати, звинувачуючи домашніх у безладі – 2, підете без потрібної речі – 0.

15. Що, швидше за все, виведе вас із рівноваги: довга черга в приймальні – 1; товкотнеча в громадському транспорті – 0; необхідність приходити декілька разів з одного й того ж питання – 2.

16. Завершивши спір, чи продовжуєте ви його подумки, наводячи все нові аргументи на захист своєї точки зору? Так0; ні – 2.

17. Вам запропонували обрати собі помічника, ви віддасте перевагу: людині виконавчій, але безініціативній0; досвідченій, але упертій і такій, що любить сперечатися – 1; обдарованій, але лінивій – 2.





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 349 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...