Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види зварювання



Нероз'ємні з'єднання поліетиленових труб, одержанізварюванням, здійснюють трьома способами:

· зварювання врозтруб;

· зварювання встик;

· терморезисторне зварювання або зварювання із закладними
нагрівачами (ЗН).

2. Технологія теплової зварки в стик і в розтруб.

Зварювання врозтруб. Здійснюється за рахунок одночасного оплавлення за допомогою нагрівального інструменту, внутрішньої поверхні розтрубу і зовнішньої поверхні кінця труби з подальшим з'єднанням оплавлених поверхонь шляхом швидкого просування кінця труби врозтруб.

Рис. 2 - Зварювання ПЕ газопроводу врозтруб

Діючими в Україні будівельними нормами рекомендовано виконувати зварювання врозтруб тільки труб із ПЕ 80 зовнішнім діаметром від 16 до 110 мм. Роботи по зварюванню ПЕ виконують при температурі оточуючого середовища від - 5 до + 30 °С.

Головний недолік цього методу полягає у складності керу­вання рухами та нагріванням матеріалу при з'єднанні муфти і труби, що повністю залежить від кваліфікації оператора. Саме тому майже всі країни, в тому числі Росія, відмовилися від цього методу на користь зварювання встик або зварювання із закладними нагрівачами (терморезисторне зварювання).





Дата публикования: 2014-10-18; Прочитано: 1041 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...