Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Роботи по технічному обслуговуванню ручних гальм



ЩО - перед початком руху, переміщенням рукоятки управління перевірити роботу приводу ручного гальма автомобіля (з врахуванням вимог ТУ). При спробі чіпання автомобіля з місця, з включеним справним гальмом стоянки - двигун автомобіля повинен зупинитися. Для точнішого визначення технічного стану гальма, можна провести випробування гальмуванням з швидкості 15 км/год - гальмівний шлях не повинен перевищувати нормативно-допустимий. Аналіз стану ручного гальма можна продовжити в дорозі, при зупинках і включенні ручного гальма на різних схилах. Після проведення чергових видів ТО, з проведенням робіт по гальмівних системах, необхідно періодично перевіряти гальмівні барабани на нагрів.

ТО-1 - провести контрольний огляд і кріпильні роботи. Звернути увагу на міру зношування тросів, цілість і стан гумових ущільнювачах і облямовочних оболонок тросів (вихід їх з ладу загрожує підвищеним забрудненням і інтенсивним зношуванням тросів і задніх колісних механізмів). Перевірити – чи немає люфта в місцях шарнірних з’єднань важелів і тяги приводу, перевірити наявність і стан шплінтів (якщо вони передбачені конструкцією). Відповідно до карти змащування для обслуговуваної моделі автомобіля, змастити вказані точки. Підвищений хід важеля управління ручним гальмом свідчить про

підвищені зазори між колодками і барабаном, про витягування (видовженні) тросів і так далі В цьому випадку необхідно справляти регулювання гальма стоянки, за допомогою передбачених для цієї мети пристроїв.

ТО-2 - додатково до об'єму ТО-1, знімають гальмівні барабани (в центральних, трансмісійних ручних гальм для цього необхідно спочатку від'єднати карданний вал) і оглядають і роботи як для звичайних колісних механізмів - колодки із зношеними накладками замінюють, барабани, при необхідності, віддають на розточування. При ТО-2, в порядку ТР можна замінювати будь-які несправні вузли і деталі, після чого провадять вищеописані регулювання гальм.

При СО окрім операцій ТО-2 здійснюють сезонну заміну змащувального матеріалу в картерах механізмів рульового управління.





Дата публикования: 2015-02-22; Прочитано: 346 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...