Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз фінансових результатів діяльності підприємства та їх використання



Зміст програми

Ознайомлення з підприємством та організацією фінансової роботи

Визначити і проаналізувати організацію фінансової роботи на підприємстві:

— охарактеризувати статус підприємства, його внутрішню організаційну структуру, характер господарської діяльності;

— ознайомитися з розподілом обов'язків, посадовими характеристиками працівників фінансових відділів, наявними інструктивними, нормативними та методичними матеріалами, які визначають і регламентують фінансову діяльність підприємства.

— проаналізувати основні напрямки фінансової діяльності підприємства.

3.2.Організація грошових розрахунків підприємства (організації, установи)

Ознайомитися з практикою здійснення на підприємстві грошових розрахунків у безготівковій формі та веденням касових операцій з приймання та видачі готівки, оформлення касових документів; визначити наявність поточних, позичкових і валютних банківських рахунків. Необхідно навчитись оформлювати документи для здійснення розрахунків у різних формах: платіжними дорученнями, платіжними вимогами-дорученнями, векселями, чеками, проведенням заліків взаємної заборгованості, проведенням бартерних операцій.

Аналіз фінансових результатів діяльності підприємства та їх використання

Необхідно вивчити, як формуються результати усіх видів діяльності підприємства (операційної, інвестиційної, фінансової).

Для аналізу формування прибутку необхідно отримати дані з форми 2 “Звіт про фінансові результати ”. Під час аналізу слід визначити тенденції зміни обсягу отриманого прибутку та фактори, які впливали на його зміну.

Також треба проаналізувати особливості використання чистого прибутку підприємства, визначити та проаналізувати основні показники рентабельності діяльності підприємства, оцінити можливості їх підвищення.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 409 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...