Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Змістовий модуль 2. Предмет і метод бухгалтерського обліку



Питання до практичного заняття:

1. Визначення обліку. Види обліку. Користувачі облікової інформації.

2. Вимірники обліку.

3. Вимоги до бухгалтерського обліку та його основні принципи.

4. Мета і завдання бухгалтерського обліку.

5. Предмет та об’єкти бухгалтерського обліку.

6. Класифікація господарських засобів за їх складом та використанням.

7. Класифікація джерел формування господарських засобів.

8. Поняття методу та характеристика методичних прийомів бухгалтерського обліку.

Завдання 1. Пов’язати принципи перелічені нижче, з їх визначеннями (поставити ліворуч від визначень відповідну літеру), які наведені у табл. 1.

Таблиця 1

Принципи Визначення
1. Обачність А. Для визначення фінансового результату звітного періоду необхідно порівняти доходи звітного періоду з витратами, що були здійснені для отримання цих доходів. При цьому доходи і витрати відображаються в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності у момент їх виникнення, незалежно від дати надходження або сплати грошових коштів.
2. Повне висвітлення Б. Операції обліковуються відповідно до їх сутності, а не лише виходячи з юридичної форми.
3. Автономність В. Оцінка активів та зобов'язань підприємства здійснюється виходячи з припущення, що його діяльність буде тривати далі.
4. Послідовність Г. Застосування в бухгалтерському обліку методів оцінки, які повинні запобігати заниженню оцінки зобов'язань та витрат і завищенню оцінки активів і доходів підприємства.
5. Безперервність Д. Фінансова звітність повинна містити всю інформацію про фактичні та потенційні наслідки операцій та подій, здатних вплинути на рішення, що приймаються на її основі.
6. Нарахування та відповідність доходів і витрат Є. Кожне підприємство розглядається як юридична особа, відокремлена від її власників, у зв'язку з чим особисте майно та зобов'язання власників не повинні відображатися у фінансовій звітності підприємства.
7. Превалювання сутності над формою Ж. Постійне (із року в рік) застосування підприємством обраної облікової політики. Зміна облікової політики можлива лише у випадках, передбачених національними положеннями (стандартами) бух. обліку, і повинна бути обґрунтована та розкрита у фінансовій звітності.
8. Історична (фактична) собівартість 3. Пріоритетною є оцінка активів підприємства виходячи з витрат на їх виробництво та придбання
9. Єдиний грошовий вимірник І. Вимірювання та узагальнення всіх господарських операцій підприємства у його фінансовій звітності здійснюється в єдиній грошовій одиниці
10. Періодичність К. Можливість розподілу діяльності підприємства на певні періоди часу з метою складання фінансової звітності.

Завдання № 2. Необхідно: згрупувати вихідні дані у табл. 2

Таблиця 2

Класифікація облікових вимірників

Натуральні вимірники Трудові вимірники Грошові вимірники
     

Вихідні дані: тонно-кілометр, гривня, літр, рублі, центнер, м3, кіловат-годинна, метр, гектар, робочий день, євро, кілометр, година, кілограм, м2, пасажиро-місце.

Завдання № 3. Необхідно: згрупувати вихідні дані у табл. 3

Таблиця 3

Класифікація облікових об’єктів за ознаками відповідних вимірників

Назва об’єкта обліку Види вимірників
натуральні грошові трудові
       

Вихідні дані: бензин – 300 л., акції 200 грн., відпрацьований робітниками час – 352 люд./год., вантажні автомобілі – 4 шт., кошти на поточному рахунку в банку – 4358 грн., дошки – 23 м3, запасні частини – 643 грн., цукор 35 кг, відра – 34 шт., фарба синя – 10 кг, лічильники електроенергії – 3 шт., послуги автотранспорту – 234 т/км, залишки товарів 352 грн., послуги гужового транспорту – 523 коне-дні, витрати на ремонт – 234 люд./год., озима пшениця – 387 га.





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 213 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...