Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розширення дорожнього одягу і покриттів



7.6.1. При капітальному ремонті на окремих ділянках робиться розширення дорожнього одягу.

Розширення виконують для поліпшення умов руху автотранспорту, підвищення його швидкості і зниження ДТП на дорогах.

7.6.2. Проїзну частину при перебудові дороги розширюють, у більшості випадків, із обох сторін дорожнього одягу.

7.6.3. При розширені проїзної частини вздовж її кромки улаштовують на узбіччі корито. Стінки корита роблять вертикальними, а для забезпечення водовідводу з основи дорожнього одягу дну надають ухил 30-130%о у напрямку узбіччя.

7.6.4. Дорожніми машинами і механізмами роблять підсипку узбіч і земляного полотна, підготовляють корито. Якщо використання звичайних дорожніх машин ускладнено (при улаштуванні смуг малої ширини 0,25-0,75 м), то використовують спеціальні траншеєкопачі і деякі пристрої до машин, такі як начіпні і причіпні плуги, спеціальні накладки до відвалу автогрейдера або бульдозера та ін., а також спеціальні механізми для розширення проїзної частини.

7.6.5. Улаштування дорожнього одягу на смугах розширення починається з обрізки і киркування кромок існуючого покриття.

Для обрізки використовують спеціальні начіпні (на трактор) дискові пили, які ріжуть дорожній одяг на глибину 30 см при робочій швидкості до 300 м/г.

7.6.6. Кам'яні матеріали для пошарового відсипу основи, за відсутністю більш зручних для цього автосамоскидів, з боковим розвантаженням, складають на проізній частині дороги вздовж її кромки. Після чого збирають їх автогрейдерами у рівномірний валик по всій довжині захватки, переміщують у корито, планують і ущільнюють.

7.6.7. Після попереднього зволоження ущільнюють відсипаний підстилаючий шар основи. Ущільнення проводять начіпними на автогрейдер або колесний трактор котками - при ширині корита до 0,5 м, віброплитами і ручними віброкотками - при ширині до 0,75 м і моторними чи приченими котками при більшій ширині.

7.6.8. Суміші для улаштування шарів основи і одягу з мінеральних матеріалів, стабілізованих в'яжучим, виготовляють у кориті при його ширині на розширенні 1,5 м, а при меншій ширині - на дорозі або спеціальному майданчику. Використовують також суміші, виготовлені у стаціонарних змішувальних установках.

7.6.9. При улаштуванні чорнощебеневих основ і покриттів способом просочення використовують автогрейдери і начіпні щебенерозподільники з наступним, після кожного розливу в'яжучого і розсипу щебеню, ущільненням котками.

7.6.10. При улаштуванні вузьких смуг покриття з асфальтобетонних і чорнощебеневих сумішей, що укладають у гарячому і холодному стані, використовують тротуарні укладачі, автогрейдери та інші механізми. Покриття влаштовують у тій самій послідовності, як і при влаштуванні покриттів на проїзній частині дороги.

7.6.11. Особливу увагу при укладанні гарячих асфальтобетонних сумішей приділяють сполученню смуг, тому що в цих місцях можуть виникати осередки руйнувань і деформацій. Недоущільнення і підвищене водонасичення в місцях сполучення смуг не допускається.

7.6.12. При необхідності влаштовують поверхневу обробку по всій ширині проїзної частини, перекриваючи старе покриття і смугу розширення. При влаштуванні поверхневої обробки тільки на смузі розширення перекривання старого покриття повинно бути не менше 0,2-0,3 м.

7.6.13. При роботах із розширення дорожнього одягу та покриттів необхідно додержуватись Інструкції по забезпеченню безпеки дорожнього руху в місцях проведення дорожніх робіт на автомобільних дорогах - ІНУВ 3.2-218-051-95 та Правил охорони праці при будівництві, ремонті та утриманні автодоріг - ДНАОП-5.1.14-1.1-96.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 396 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...