Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Бруківки



7.2.1. До середнього ремонту бруківок належить перебрукування ділянок дороги, на яких деформації, що утворилися, неможливо усунути ямковим ремонтом, або улаштуванням тонкошарового покриття способом подвійної чи потрійної поверхневої обробки.

При перебрукуванні старе покриття розбирають. Каміння сортують за розмірами забруднений піщаний шар замінюють повністю або частково.

7.2.2. Послідовність робіт при перебрукуванні така, що після попередньої розборки укладають верстові ряди з більш великих каменів поперемінно довгим та коротким боком і підсипають узбіччя. Після укладання версти по 8-10 м з обох боків проїзної частини виконують брукування. Роботи проводять по всій ширині проїзної частини, при цьому брукування по краях повинно трохи випереджати брукуванкя посередині.

7.2.3. При брукуванні каміння підбирають по висоті і площі лицьової частини так, щоб більш великі були ближче до узбіччя, поступово зменшуючись у розмірах до середини. Каміння з подовженою лицьовою частиною укладають великим боком поперек дороги.

7.2.4. Камені ставлять вертикально у підготовлене заглиблення піщаної основи і осаджують із таким розрахунком, щоб вони були заглиблені у пісок на третину своєї висоти. Укладають їх, по можливості, щільно, з найменшими зазорами. Мостити каміння при наявності піску між стикованими боковими гранями не дозволяється. Укладання проводять з дотриманням перев'язки швів. Наявність поздовжніх швів допускається по довжині не більше двох каменів.

Після цього по поверхні розподіляють кам'яні висівки або пісок і роблять остаточне ущільнення спочатку легкими (чотири-п'ять проходів по одному сліду), а потім важкими (два-три проходи) котками.

Не можна укочувати нерозклинцьовану і неущільнену бруківку. Ущільнену бруківку додатково засипають великозернистим піском або кам'яними висівками і відкривають рух. Розсипаний матеріал залишають на бруківці протягом двох тижнів і підтримують його у вологому стані.

7.2.5. При капітальному ремонті бруківок виконують роботи, спрямовані на підвищення міцності дорожніх одягів. До таких робіт відносять суцільне перебрукування покриття з повною або частковою заміною основи на окремих ділянках великої довжини, перебудову бруківок на спучених і слабких грунтах. Найчастіше таке покриття використовують як основу з улаштуванням нового удосконаленого з застосуванням сучасних технологій.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 239 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...