Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація капітального ремонту



Капітальний ремонт пристроїв контактної мережі включає повне відновлення їх первинних технічних характеристик з урахуванням необхідної модернізації для підвищення надійності роботи і здатності навантаження, а також ліквідації місць з підвищеною небезпекою, забезпечення високих швидкостей руху і впровадження прогресивних технологій і конструкцій. Об'єм і терміни капітального ремонту визначаються ступенем зносу елементів контактної мережі і ВЛ і залежать від специфічних особливостей електрифікованої ділянки (тривалість експлуатації, зношеності використовуваних на нім опорних і підтримуючих конструкцій, матеріалів, проводів; розмірів і швидкостей руху, профілю шляху, кліматичних умов і ряду інших чинників).

Перспективне планування капітального ремонту може проводитися по усереднених термінах служби основних елементів контактної мережі, приведених в таблиці. 6.1.

Потреба в «вікнах» визначається розрахунком залежно від терміну служби і стану пристроїв, ступеня забрудненості атмосфери, агресивності грунту і вантажонапруженості ділянки. Норматив річної потреби в технологічних «вікнах» на 1 км. експлуатаційної довжини головних шляхів контактної мережі в однопутному численні для технічного обслуговування і поточного ремонту пристроїв контактної мережі приведений в таблиці. 6.2.

Роботи по капітальному ремонту контактної мережі проводять із зняттям напругу в «вікна», тривалістю 3-4 години, комплексним методом силами спеціалізованих ремонтних ділянок ЕМП (електромонтажних поїздів) або декількох бригад з максимальним використанням механізмів ЕЧК і ЕЧ, що забезпечує високу продуктивність праці.

Необхідна кількість «вікон» і їх тривалість встановлюють щомісячними календарними графіками, що затверджуються начальником відділення дорогі. По можливості «вікна» для роботи на контактній мережі суміщають з «вікнами» для роботи інших служб. Капітальний ремонт контактної мережі вимагає ретельної підготовки. Вона починається з розрахунків об'ємів робіт і складання проектно-сметной документації, а необхідність її в капітальному ремонті визначається під час обходів начальниками ЕЧК, електромеханіками або найбільш досвідченими електромонтерами.

У травні поточного року начальники ЕЧК повинні представити в ЕЧ перелік робіт з вказівкою їх об'ємів, після чого складається проєктно-сметная документація, причому на невеликі за об'ємом роботи її виконують в ЕЧ, а на крупні роботи - в проектних організаціях (за технічним завданням, що видається службою Е). Проєктно-сметная документація складається по нормативних документах і затверджується залежно від підсумкової суми начальником ЕЧ, служби Е або начальником дорогі. Заявки на виділення засобів по капітальному ремонту з розбиттям по об'єктах, одним з яких є контактна мережа, передають в плановий відділ відділення дорогі, а також в службу Е, яка об'єднує заявки в цілому по службі, визначає виконавців (ЕЧ, ЕМП, Дорстройтрест і ін.), укладають з ними угоди або договори. Об'єднані плани всієї дороги відправляються в МПС, звідки після розгляду вони в зворотному порядку поступають в ЕЧ.

Разом з тим в ЕЧ складають заявки на необхідні матеріали і устаткування.

Складають також заявки на «вікна» в графіці руху поїздів на роботи, які згідно технологічних карт вимагають зняття напруги і обмеження руху поїздів і передають їх у відділення дорогі, де пов'язують роботу всіх підрозділів з максимальним використанням суміщених ковзаючих «вікон».

Роботи по капітальному ремонту контактної мережі проводять з використанням технологічних карт, які розраховані на виконання робіт ремонтними бригадами ЕЧК, спеціалізованих ремонтних ділянок ЕЧ або електромонтажних (енергомонтажних) поїздів (ЕМП) залізниці. Технологічними картами передбачено виконання робіт на контактній мережі, конструкції і вузли якої відповідають типовим проектам і ПУТЕКС. Вони визначають види, об'єми і порядок виконання капітального ремонту основних елементів контактної мережі постійного і змінного струму і пристроїв станцій стикування на сучасному рівні техніки і технології, а також організації виробництва і праці.

У технологічних картах визначені категорії робіт відносно мерів безпеки, викладені основні вимоги, що забезпечують безпеку персоналу при виконанні робіт відповідно до Правил [18], а також пов'язана послідовність мерів, що забезпечують безпеку персоналу, з послідовністю виконання технологічних операцій.

Вказані роботи нормуються по місцевих одиничних нормах або враховуються за фактичними витратами праці.

Ухвалою колегії МПС Росії затверджена Програма оновлення і розвитку господарства електропостачання на 2000-2005 рр., яка передбачає роботи по модернізації морально застарілих і фізично зношених пристроїв електропостачання на ділянках федерального значення з урахуванням галузевої Програми підвищення маршрутних швидкостей по напрямах Москва-Південь, Москва-Захід, Москва-Схід.

Тільки за 2000 р. проведено оновлення контактної мережі на 8 дорогах Росії загальною протяжністю 190 км. В основному це установка опор і заміна ізоляторів: за рік встановлено 22,8 тис. опор контактної мережі і замінено 424 тис. ізоляторів. Аналіз динаміки об'ємів ремонту показує значне збільшення робіт по оновленню основних елементів контактної мережі, особливо по установці опор контактної мережі.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 558 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...