Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

І. Актуальність теми. Модуль 1: Введення у хірургію



Модуль 1: Введення у хірургію. Невідкладні хірургічні стани.

Основи анестезіології та реаніматології.

Тематический модуль 2

Кровотеча, крововтрата. Основи гемотрансфузіології

Практическое занятие №8

Тема: Кровотеча і крововтрата. Методи тимчасової та кінцевої зупинки кровотечі.

І. Актуальність теми

Втрата крові являє безпосередню загрозу для життя потерпілого і від негайних дій лікаря залежить його доля. Небезпека крововтрати пов'язана з розвитком геморагічного шоку, тяжкість якого обумовлена інтенсивністю, тривалістю кровотечі і об'ємом втраченої крові. Швидка втрата 30% об'єму циркулюючої крові призводить до гострої анемії, гіпоксії головного мозку і може закінчитися смертю хворого. Медичний персонал повинен володіти способами тимчасової зупинки кровотечі, знати клінічні ознаки вторинної кровотечі і її небезпеку для життя хворого.

ІІ. Мета заняття:

1. Знати класифікацію кровотеч за етіологією, механізмом виникнення, термінам виникнення, анатомічним особливостям; патогенез кровотеч, компенсаторні і адаптаційні механізми при кровотечі (a-І).

2. Знати визначення понять, що стосуються кровотечі і порушень гемостазу (a-І).

3. Засвоїти місцеві і загальні клінічні ознаки кровотечі. Знати патогенез і клінічний перебіг геморагічного шоку (a-ІІ).

4. Уміти діагностувати кровотечу, відрізнити закриту і відкриту кровотечу (a-ІІІ).

5. Уміти правильно трактувати ознаки геморагічного шоку, оцінити стан пацієнта і передбачити наслідки (a-ІІІ).

6. Уміти надати першу допомогу – провести тимчасову зупинку кровотечі (a-ІІІ).

7. Уміти оцінити отримані результати обстеження хворого з кровотечею, встановити діагноз відповідно до класифікацій, визначити план лікування – остаточну зупинку кровотечі і компенсацію крововтрати (a-ІV).





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 413 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...