Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відповідальний за випуск: Іщенко Р.М



МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

До виконання лабораторних робіт

З використанням комп’ютерного експерименту

з дисципліни „Концепції сучасного природознавства” для студентів спеціальності 8.050201 „Менеджмент організацій”

В рамках кредитно–модульної системи

Організації навчального процесу

ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні навчально–методичної Ради

Національного транспортного університету

Протокол №___від______________2007 р.

Київ НТУ 2007

Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з використанням комп’ютерного експерименту з дисципліни „Концепції сучасного природознавства” для студентів спеціальності 8.050201 „Менеджмент організацій” в рамках кредитно–модульної системи організації навчального процесу // Укл.: Гололобов Ю.П., Іщенко Р.М., Шатній Т.Д. – К.: НТУ, 2007. – 37 с.

Укладачі: Гололобов Ю.П. – доктор фіз.-мат. наук

Іщенко Р.М. – кандидат фіз.-мат. наук

Шатній Т.Д. – кандидат фіз.-мат. наук

Відповідальний за випуск: Іщенко Р.М.

Вступ

На сучасному етапі розвитку суспільства бути кваліфікованим спеціалістом неможливо без знань основних концепцій сучасного природознавства. Формування наукового світогляду та наукового стилю мислення у значній мірі залежить від засвоєння найбільш важливих досягнень природознавства як сукупності наук про природу. Кожен студент, який в подальшому збирається стати менеджером, економістом чи юристом, щоб почувати себе високоосвіченою людиною, повинен знати що таке теорія відносності, квантова механіка, синергетика та інші науки.

Навчальною програмою з дисципліни „Концепції сучасного природознавства” окрім лекційного курсу передбачено виконання студентами циклу лабораторних робіт. Такий підхід сприяє формуванню навичок щодо використання одержаних знань для розв’язку практичних задач, зокрема техніко-інженерного напрямку. Кредитно–модульна система організації навчального процесу, яка впроваджується в Національному транспортному університеті, передбачає використання як традиційних методів виконання лабораторних робіт (проведення фізичного експерименту), так і новітніх методів, зокрема, використання комп’ютерного експерименту. Тому в даних методичних вказівках до виконання лабораторних робіт з дисципліни „Концепції сучасного природознавства” для студентів спеціальності „Менеджмент організацій” разом з роботами, які виконуються безпосередньо при проведені фізичного експерименту, представлено лабораторну роботу „Моделювання криволінійного руху тіла”, що виконується з використанням комп’ютерного експерименту. Для покращення засвоєння навчального матеріалу в методичних вказівках після кожної лабораторної роботи наведено питання для самоперевірки знань студентів.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 195 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...