Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рекомендації до вибору класів бетону і арматури



Для стін і днища резервуарів приймають важкий бетон класів С12/15…С25/30, марок за водонепроникністю W4... W10, за морозостійкістю F100... F150. Клас бетону приймають, враховуючи технологічний режим експлуатації резервуару, впливу на споруди навколишнього середовища (розрахункової температури зовнішнього повітря, вологості ґрунту, агресивності вод).

Щоб забезпечити водонепроникність, застосовуваний бетон повинен бути по можливості найбільш щільним, що досягається особливим підбором його складу, найменшим водоцементним відношенням, а також особливо ретельним ущільненням при формуванні.

Для прямокутних резервуарів рекомендується застосовувати арматуру без попереднього напруження періодичного профілю класів А500С, А400С, В500.

Дозволяється використовувати: арматуру класу А240С та А300С - для поперечних, монтажних та конструктивних стержнів, а також для робочих поздовжніх стержнів, якщо інші класи арматури застосувати неможливо.

Арматуру класів А500С, А400С, А240С та В500 рекомендується застосовувати у вигляді зварних каркасів та зварних сіток.

Призначивши класи бетону та арматури, слід виписати з таблиць А1, А2 відповідні розрахункові характеристики: міцності при стиску та розтягу, модулі пружності. При цьому треба звертати увагу на сортамент виготовлюваних арматурних стержнів, а також на залежність міцності арматури від діаметру стержня.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 284 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...