Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Склад проекту і початкові дані



ВСТУП

На території промислових і цивільних об'єктів зводять різноманітні інженерні споруди: підпірні стіни, резервуари, силосні корпуси, водонапірні башти, градирні, галереї та ін. Найбільше застосування у вітчизняній практиці проектування отримали залізобетонні споруди для систем водопостачання (резервуари для зберігання води і пожежного водопостачання) і каналізації (відстійники, фільтри та ін.).

В процесі проектування таких споруд особлива увага приділяється вибору конструктивних форм, геометричних параметрів, основних будівельних матеріалів, технології виготовлення і зведення конструкцій.

Подальше збільшення обсягів будівництва спеціальних інженерних споруд ставить перед інженерами-проектувальниками нові завдання, які повинні вирішуватися з використанням досягнень науково-технічного процесу.

Прагнення до зменшення ваги конструкцій та підвищення їх якості призвело до необхідності широкого використання в процесі проектування сучасних методів розрахунку, які найбільш повно враховують умови роботи конструкцій і фізичні властивості матеріалів.

Методичні вказівки складені у відповідності з програмою дисципліни «Проектування конструкцій будівель та споруд» і розраховані на використання їх студентами зі спеціальності «Промислове і цивільне будівництво» при виконанні курсових та дипломних проектів. Методичні вказівки складаються з детальних чисельних прикладів з необхідними методичними рекомендаціями.

Дані методичні вказівки спрямовані на глибше освоєння студентами теоретичного матеріалу курсу і привиття ним навичок проектування залізобетонних споруд, розглянуті також питання для практичного вирішення проблемних завдань під час самостійної роботи студентів.

Дані методичні вказівки, в першу чергу, рекомендуються студентам для виконання курсового проекту з дисципліни «Проектування монолітного залізобетонного заглибленого закритого прямокутного резервуару», який передбачено навчальним планом. У рамках цього проекту студентам пропонується запроектувати основні несучі конструкції монолітного прямокутного залізобетонного резервуару.

В методичних вказівках наведено методи розрахунків та особливості проектування залізобетонних конструкцій відповідно до вимог Європейських норм EN 1992-1-1:2005 «Єврокод 2: Проектування залізобетонних конструкцій. Частина 1-1: Загальні норми і правила для споруд» та діючим нормам ДБН В.2.6-98:2009 «Бетонні та залізобетонні конструкції. Основні положення» та ДСТУ Б В.2.6-156:2010 «Бетонні та залізобетонні конструкції з важкого бетону. Правила проектування», ДСТУ-Н Б EN 1992-1-2, вимоги яких не висвітлені в учбовій літературі. Наводяться рекомендації по армуванню окремих монолітних залізобетонних елементів: стіни резервуару, безбалкового покриття та колони, допоміжні таблиці необхідні для розрахунку залізобетонних конструкцій.

СКЛАД ПРОЕКТУ І ПОЧАТКОВІ ДАНІ





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 219 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...