Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Державний реєстратор його повноваження та обов’язки



Закону України „ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”, визначає завдання, обов’язки, повноваження, права, відповідальність та взаємовідносини за посадою державного реєстратора Старосинявської районної державної адміністрації.

Державний реєстратор - посадова особа районної державної адміністрації, яка відповідно до Закону України „ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців ” від імені держави здійснює державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Державний реєстратор підпорядковується безпосередньо голові райдержадміністрації. Призначається на посаду та звільняється з посади головою районної державної адміністрації в порядку, встановленому законодавством.

Основними завдяннями, обов'язки державного реєстратора є:

1. Додержання Конституції України та інших актів законодавства України.

2. Забезпечення ефективної роботи та виконання покладених на нього завдань в сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

3. Відповідно до ст. 6 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”:

3.1. Проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

3.2. Формування, ведення та забезпечення зберігання реєстраційних справ;

3.3. Оформлення та видання виписок, довідок та витягів з Єдиного державного реєстру;

3.4. Проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичних осіб та державну реєстрацію зміни імені або місця проживання фізичних осіб – підприємців;

3.5. Проведення державної реєстрації припинення юридичних осіб та держану реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичними особами – підприємцями;

3.6. Оформлення, видача та засвідчення юридичним особам дублікатів оригіналів їх установчих документів та змін до них;

3.7. Консультування громадян з питань, що стосуються державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

3.8. Звертання до суду із заявою про зміну мети установи у встановленому законом порядку.

3.9. Внесення до ЄДР відомостей про державну реєстрацію особи на підставі рішення суду.3.10. Передання органам державної статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України повідомлення та відомості з реєстраційних карток про вчинення реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, у тому числі щодо створення або ліквідації відокремлених підрозділів юридичних осіб.

3.11. Представляння в установленому порядку інтересів райдержадміністрації в суді, господарському суді, а також в інших органах при розгляді питань, що пов’язані з виконанням ним службових обов’язків.

3.12. Здійснення інших дій, передбачених Законом України „ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”.

4. Зобов'язаний дотримуватись правил внутрішнього трудового розпорядку, виконувати інші доручення голови райдержадміністрації.

Державний реєстратор має право:

1. Користуватися правами і свободами, які гарантуються громадянам України Конституцією і законами України.

2. На оплату праці залежно від посади, яку він займає, рангу, який йому присвоюється, якості, досвіду та стажу роботи.

3. Безперешкодно ознайомлюватись з матеріалами, що стосуються проходження ним державної служби, в необхідних випадках давати особисті пояснення.

4. На просування по службі з урахуванням кваліфікації та здібностей, участі у конкурсах на заміщення посад більш високої категорії.

5. Вимагати службового розслідування з метою зняття безпідставних, на думку службовця, звинувачень або підозри.

6. На здорові, безпечні та належні для високопродуктивної роботи умови праці.

7. На соціальний і правовий захист відповідно до його статусу.

8. Захищати свої законні права та інтереси у вищестоящих державних органах та у судовому порядку.

9. Користується іншими правами передбаченими чинним законодавством України.

Відповідальність

1. Державний реєстратор несе відповідальність згідно з чинним законодавством за невиконання чи неналежне виконання службових обов’язків, перевищення своїх повноважень, порушення етики державного службовця та передбачених Законом України „Про державну службу”, пов’язаних з проходженням державної служби; а також за вчинок, який порочить його як державного службовця або дискредитує районну державну адміністрацію.

2. Державний реєстратор за порушення законодавства у сфері державної реєстрації несе дисциплінарну, цивільно – правову, адміністративну або кримінальну відповідальність відповідно до вимог діючого законодавства.

Взаємовідносини (зв'язки) за посадою

1. Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» державний реєстратор співпрацює з районним управлінням юстиції, органами статистики, податкової служби, пенсійного фонду та органами державного соціального страхування.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 6104 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...