Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Міжнародна співпраця держав у сфері формування альтернативного соціального захисту моряків



Міжнародна співпраця держав у сфері формування соціальних стандартів, є проявом конкретизації загального принципу співпраці в певних галузях співробітництва. Як вважається, міжнародна співпраця виступає у якості одного з найістотніших чинників ефективного розвитку соціальних прав. В дослідженні аналізується низка чинників такої співпраці.

Міжнародна співпраця у сфері формування міжнародних соціальних стандартів включає декілька напрямів: розробку, застосування відповідних норм, стандартів, правил і рекомендованих процедур; створення механізму імплементації міжнародних соціальних стандартів; розробку ефективної системи захисту соціальних прав, як на міжнародному так і на національних рівнях; розробку програм проведення соціальних реформ на рівні держави; надання правової допомоги державам з боку міжнародного співтовариства та його загальних та спеціалізованих інституцій.

Основна мета міжнародної співпраці у сфері формування міжнародних соціальних стандартів полягає в створенні системи нормативних правил, правових стандартів і рекомендацій, а також у вживанні практичних заходів по імплементації їх в національне законодавство й проведення ефективних соціальних реформ на рівні конкретної держави.

В дослідженні обгрунтовується виділення наступних структурно-інституційних та відповідно процесуально-функціональних рівнів співпраці держав по формуванню міжнародних соціальних стандартів: а) в межах системи ООН; б) в межах спеціалізованих органів ООН; в) в межах ММУО (міжурядові орг.-ції); г) в межах МНУО (неурядові організації); д) безпосередньо між державами на багатобічній основі поза межами міжнародних організацій; е) на двосторонній основі.

Виходячи з аналізу практичної діяльності, обгрунтовується виділення наступних організаційно-правових форм діяльності міжнародних організацій по реалізації міжнародної співпраці у сфері формування соціальних стандартів: проведення наукових досліджень розвитку соціальних прав в існуючих на сьогоднішній день соціальних, економічних, політичних і інших процесах; підготовка проектів міжнародних угод в соціальній сфері; розробка правил, регламентів, рекомендацій; наукова, правова допомога окремим державам.

Серед різноманітних правових і організаційних форм міжнародної співпраці по формуванню міжнародних соціальних стандартів, обумовлена доцільність виділення трьох основних напрямів організаційного, організаційно-правового та нормативного характеру: розробка і укладання договорів між державами; розробка та укладення угод про співпрацю між міжнародними організаціями профільного характеру; розробка спеціальних міжнародних програм.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...