Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Договір охорони стаціонарного об’єкта



Згідно зі ст. 626 ЦК України договір — це домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Зміст договору становлять умови, що визначаються на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, що є обов'язковими відповідно до актів цивільного законодавства. Власне, це ті умови, на яких сторони погодилися виконувати договір.

Сторони мають право укласти договір, в якому є елементи різних договорів (змішаний договір). До відносин сторін у змішаному договорі застосовуються у відповідних частинах положення актів цивільного законодавства про договори, елементи яких є у змішаному договорі, якщо інше не встановлено договором або не випливає із суті змішаного договору.

Відповідно до ст. 638 ЦК України договір вважається укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору.

Істотними є умови, що формують договір у цілому та його окремі види. Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї зі сторін має бути досягнуто згоди. Отже, поряд з визначенням предмета договору, істотними є ті умови, що встановлені законом. Наприклад, законами визначаються істотні умови договорів оренди державного і комунального майна, концесійних договорів, договорів про розподіл продукції, зовнішньоекономічних контрактів тощо. Істотними є також умови, які хоча прямо і не вказані в законі, але є необхідними для договорів даного виду, наприклад, ціна в сплатних договорах, строк у договорах майнового найму тощо.

Ціна у договорі встановлюється за домовленістю сторін.

Договір охорони (ст. 978 ЦК). Договір охорони є окремим спеціальним видом надання послуг по забезпеченню недоторканності особи або майна. За цим договором охоронець зобов'язується забезпечити недоторканність особи або майна, які охороняються. До особливостей, що дозволяють розглядати цей договір як окремий різновид договорів про надання послуг, зокрема слід віднести його предмет забезпечення саме недоторканності особи або майна, а та­кож покладення обов'язків за договором не тільки на охоронця, а й на його контрагента - особу, яка охороняється, або власника майна, яки є об'єктом охорони. Володілець переданого під охорону майна аби особа, яку охороняють, зобов'язані виконувати передбачені договором правила особистої або майнової безпеки і щомісячно сплачувати охоронцю встановлену плату.

Види договорів охорони.

Угоди про технічне обслуговування

Договір або угода на техобслуговування зазвичай обіцяє енну кількість викликів в рік для обслуговування в процесі експлуатації, при цьому кінцевий користувач сам оплачує всі витрати по ремонту. Угода на техобслуговування може також містити пункт про зобов'язання виконання заявки в енний період часу з моменту її подачі.

Договір про надання послуг пультової охорони.

Період охорони – з моменту постановки об'єкта під охорону до моменту зняття. Реагування мобільною групою на спрацьовування сигналізації. Несення матеріальної відповідальності перед Клієнтом у розмірі, застереженому при укладанні договору. Мінімальна матеріальна відповідальність 10 000 грн. Збільшення Матеріальної відповідальності визначається Клієнтом самостійно. Сума відбивається на розмірі абонплати за послуги охорони. Невід'ємною частиною договору являється: протокол угоди про договірну ціну, акт приймання- передачі в тимчасову експлуатацію передавача. Система сигналізації може бути з "Тривожною кнопкою" або без. Відбивається на розмірі абонплати.

Договір про надання послуг охорони по телефонному дзвінку.

Мобільна група виїжджає на об'єкт Клієнта після надходження телефонного дзвінка та діє згідно умов договору. Абонпалата становить від 300 грн. (містить у собі два виїзди мобільної групи на сигнал "Тривога"). Вартість наступних виїздів мобільної групи становить 50 грн. Невід'ємною частиною договору є: протокол угоди про договірну ціну.

Договір на охорону по "Тривожній кнопці" (або "Тривожному брелоку").

Охорона здійснюється цілодобово. При надходженні сигналу "Тривога" (натискання "тривожної кнопки"), на об'єкт виїжджає мобільна група й діє згідно умов договору. Абонплата (матеріальна відповідальність не передбачена) становить 400 грн., у цю суму входить два виїзди мобільної групи на місяць. Вартість наступних виїздів 50 грн. за кожен виїзд. Невід'ємною частиною договору являються: протокол угоди про договірну ціну, акт приймання- передачі в тимчасову експлуатацію передавача.

Договір на поставку й установлення технічних систем охорони.

Предмет договору – поставка й установлення технічних систем охорони на об'єкті замовника. Обмовляється вартість виконання робіт з монтажу охоронного встаткування, гарантійні зобов'язання й терміни поставки й установлення обладнання. Невід'ємною частиною договору являються: акт здачі- приймання виконаних робіт і кошторис на установлення обладнання.

Договір на сервісне обслуговування систем охоронної та пожежної сигнализациї.

Провадиться сервісне обслуговування встановленої сигналізації. Абонентська плата плата розраховується виходячи із площі приміщення, висоти стель і виду сигналізації. Окремо сплачуються: заміна, доустановка комплектуючих.

Договір на інформаційне обслуговування.

У рамках договору клієнту щомісяця надається звіт- роздруківка про час постановки під охорону й зняття з охорони об'єкта. Вартість послуг з договору становить 36 грн. за один об'єкт.

Договір про надання послуг фізичної охорони.

Пропускний режим, охорона периметра, охорона матеріальних цінностей. Вартість послуг визначається виходячи зі складності й особливостей об'єкта.

Договір на створення проекту безпеки для будь-яких типів об'єктів.

Забезпечення особової безпеки фізичних осіб.

Забезпечення громадського порядку в місцях проведення масових заходів.

Договір на охорону й супровід вантажів (залізничним і авто-транспортом).

Аудит систем безпеки об'єкта.

Охорона об'єктів службовими собаками.

Консультування й навчання правилам використання сигналізації.

До кожного договору додається інструкція з постановки об'єкта під охорону й зняття з охорони. Навчання й інструктаж відповідальних осіб здійснюється інженером під час підключення об'єкта на пульт.

Заміна коду для постановки під охорону.

Від клієнта представляється список відповідальних осіб, яким буде привласнений код для зняття й постановки під охорону. Інформація, надана в спискові, являється конфіденційною. Перше присвоєння коду відповідальним особам безкоштовно й відбувається в момент підключення об'єкта до пульта охорони. Якщо буде потреба заміни коди відповідальним особам за якимись причинами, необхідно зробити письмову заяву. Заміна коду сплачується згідно діючих розцінок.

Реагування мобільними групами на спрацьовування сигналізації.

При спрацьовуванні сигналізації на об'єкт виїжджає мобільна група (на "Тривожну кнопку" дві) і діє згідно з умовами договору. Виїзд мобільної групи коштує 50 грн.

Охорона об'єкта мобільною групою.

При спрацьовуванні сигналізації, якщо необхідне перезакриття об'єкта, "Охорона" (підприємство через диспетчера) сповіщає про це Клієнта, і до його прибуття охороняє об'єкт у межах 1 години. Якщо в перебігу цього часу Клієнт (або відповідальні особи) не приїхав, охорона об'єкта мобільною групою здійснюється за окрему плату, яка обмовляється при укладанні договору, або мобільна група залишає об'єкт без охорони. Доставка "Охороною" відповідальних осіб не здійснюється.

Сервісне обслуговування сигналізації.

Обслуговування сигналізації провадиться інженерами компанії. Для запрошення інженера на об'єкт, Клієнт повинен оформити письмову заявку. Після одержання заявки, компанія "Левіт" протягом доби надсилає на об'єкт інженера для здійснення необхідних робіт. Виїзд інженера сплачується відповідно виконаної роботи й діючих розцінок.

Виїзд чергового інженера.

На пульті компанії щодня до 23.00 чергує інженер. Бувають випадки, коли відповідальні особи Замовника не можуть поставити об'єкт під охорону. Найбільш часта причина: невиконання інструкцій з постановки під охорону. Як правило, Замовник дзвонить на пульт і просить допомоги. Диспетчер пульта в телефонному режимі надає консультацію і якщо як і раніше об'єкт не може встати під охорону, то виїжджає черговий інженер для усунення несправності. Вартість виїзду становить 60 грн. (можливе збільшення залежно від складності робіт).

Охорона об'єкта у випадку несправності сигналізації.

Якщо несправність відбулася не з вини охорони, то охорона об'єкта здійснюється за узгодженням із замовником і за окрему плату 50 грн./година.

Замовлення додаткового обладнання або послуг.

Здійснюється за бажанням клієнта й оформляється додатковою угодою до чинного договору. Вартість робіт і обладнання розраховується виходячи з діючих розцінок.

Автономне обслуговування об'єкта.

Здійснюється проект і монтаж охоронної сигнализація без виводу на пульт компанії. Замість цього сигнал виводиться на сирену, мобільний телефон (голосове або SMS повідомлення), пейджер. По цьому виду послуги може бути укладений договір про надання послуг охорони по телефонному дзвінкові. Оплата провадиться згідно з виконаними роботами й діючими розцінками.

Інформаційне обслуговування.

Клієнт може отримати інформаційну роздруківку по постановці й зняттю з охорони об'єкта за минулий місяць. Вартість разової послуги 36 грн на один об'єкт. Роздруківка надається тільки керівникові підприємства й при наявності письмової заявки. Одержання щомісячної інформаційної роздруківки може здійснюватися на договірній основі із щомісячною оплатою 36 грн по кожному об'єкту.

Питання оформлення та доставки рахунків.

Щоб рахунки й акти виконаних робіт приходили вчасно і не губилися, Замовник повинен указати точну адресу та вид доставки (факс, ел. пошта, пошта, кур'єр та ін.).

Охорона об'єктів - Патрулювання зі службовими собаками.

Дресирування собак - Загальний курс слухняності, охорона – загальна навичка, дресирування на території розплідника.

Перетримування собак – утримання, годівля, догляд.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 1161 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...