Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перший етап: Перевірка наявності складових частин парашута й підготовка їхдо укладання



Перед укладанням парашута всі вузли піддаються ретельному зовнішньому огляду з метою визначення придатності їх до експлуатації. Вийняти з переносно-пакувальної сумки всі вузли парашута.

Купол витягнути на столі на всю довжину. Перевірити комплектність всіх частин парашута й приступитися до їхнього огляду.

Для огляду купола парашута вибрати у нижньої кромки купола стропи 15, 16, 17, 18, 19 й 20, і стропи - 3, 4, 5, 6, 7 й 8 розійтися в різні сторони і витягнути купол уздовж стола на всю довжину полотнищ. Покласти купол так, щоб полотнище із заводським клеймом було зверху. Звірити номер купола парашута з номером у паспорті.

Пересуваючи від країв до середини купола, оглянути його на просвіт піднімаючи кожне полотнище у всю ширину. При огляді купола перевірити, немає або ушкоджень тканини купола, тасьми рядків, строп і зиґзаґоподібний рядок у місцях приєднання строп до петель, а також перевірити, немає або плям на куполі.

Всі частини парашутної системи покласти із правої сторони від купола.

На чохлі купола перевірити, чи немає ушкоджень тканини чохла, підсилювальних тасьм, вуздечки, кишені зі стільниками, а також перевірити, відсутність плям на чохлі.

На парашутній камері перевірити, чи немає ушкоджень тканини, клапанів, гумових стільників та цілісність блочків і капронових петель.

У стабілізуючого та гальмового парашутів перевірити, немає або ушкоджень тканини стрічок, рядків, строп, а також перевірити, немає або плям на парашуті.

Перевірити витяжна ланка (особливо причіпний карабін), сполучні шнури ШХБ-125 і ШТКП-18-700, перехідна ланка й підготувати обривний шнур ШХБ-60 і підтримуючий шнур ШХБ-40, а також серцевину шнура ШХБ-125.

Під час контролю 1-го етапу перевірити:

- наявність частин та їх справність;

- наявність паспорта та відповідність номера купола номеру на паспорті.

ДРУГий етап: Укладка купола основного парашута.

Витягнути купол на всю довжину й підготувати купол до укладання. Розділити стропи й купол на дві половини так, щоб заводське клеймо було зверху в правій половині. Утримуючи нижню кромку полотнища між стропами №11 і №12 на середині стола, перекинути ліву половину купола на праву сторону стола (мал.7.9). Укласти нижню кромку і петлю стропи №12 на ліву сторону стола, з'єднуючи нижню кромку між собою, а петлю стропи №12 - зі стрічками перпендикулярної каркасної тасьми без петлі (мал.7.10) Вирівняти полотнища по всій довжині (мал.7.11). Полотнища без строп укласти так само, як і полотнище зі стропами. Нижню кромку і частину купола між кутовими петлями строп, які мають більшу довжину, вирівняти по покладеній нижній кромці та підігнути нависаючу частину наверх покладеного полотнища (мал.7.12).

Після закінчення укладання лівої половини купола (до заводського клейма) перекинути не покладену частину купола на ліву і укласти праву половину до першої стропи (мал.7.13).





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 279 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...