Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні відзнаки вантажних контейнерів



ГК-30-У ГК-30-2; ГК-30-Р
Портплед Має двоконусний замок, гнучкий шланг і витяжне кільце. Середній ремінь виготовлений зі стрічки ЛТКМкрП-27-1200 і закінчується пряжкою з перемичкою, що плаває, і ручкою. Має зйомні переносні ремені і деталі для морського варіанта. Середній ремінь виготовлений зі стрічки ЛТК-44-1600 і закінчується армійською пряжкою Має дві ручки з стрічки ЛТК-44-1600.
Ланка з’єднувальна Довжина 15,65м, на одному кінці - причіпний карабін для приєднання до петлі портпледа, інший кінець роздвоєний і складається зі стрічок, де закріплені карабіни з пряжками. Довжина 9м, на одному кінці-петля для приєднання до портпледа, на другому кінці - петля мала на відстані 1м від неї - петля 40мм для приєднання до головної лямки підвісної системи.
Підвісна система   Виготовлена зі стрічки ПЛ-43 у два складення, складається з двох ременів довжиною 1,54м і 1,44м та пришивної пряжки. Ремені мають круглі і овальні отвори.
Схема кріплення до парашутиста Вигнуті пряжки легко монтуються на підвісну систему основних парашутів Карабіни ланки приєднують до вигнутих пряжок, приєднуючи тим самим вантажний контейнер до парашутиста. Пряжки вшиваються в підвісну систему основного парашута Кінці ременів підвісної системи контейнера з круглими отворами пропускають у вшивні пряжки і защібають на пряжки.

Взаємодія складових частин вантажного контейнера:

При підготовці до стрибка упакований вантажний контейнер приєднують до підвісної системи основного парашута після того, як на парашутисті-десантнику будуть підігнані і остаточно закріплені спорядження, озброєння, основний і запасний парашути (мал.6.15). Кріплення проводиться поблизу літака, а якщо має бути тривалий переліт, контейнер може бути закріплений безпосередньо в літаку за 15-20 хв. до команди «Приготуватися».

По команді «Приготуватися» парашутист-десантник піднімається зі свого місця і відповідно до загального правила готується до стрибка (мал.6.15).

Після розкриття основного парашута дії парашутиста-десантника в повітрі такі ж, як і при здійсненні звичайних стрибків, тобто можна поправляти підвісну систему, використовувати ковзання і розвертати купол по вітрі, і т.д. При цьому контейнер не заважає виконанню всіх необхідних дій.

За 150-200м до землі, переконавши, що безпека особового складу десанту не порушується, вантажний контейнер від'єднують. Для цього необхідно висмикнути кільце лівою рукою і відпустити його. Звільнений контейнер під власною вагою падає до повного виходу ланки з кишень і зависає, з'єднаний з підвісною системою ланкою, на відстані 15,65м. Контейнер першим досягає поверхні землі, унаслідок чого швидкість зниження парашутиста – десантника знижується і зменшується сила його удару об землю в момент приземлення.

При здійсненні стрибків вночі і на воду приземлення контейнера служить сигналом, що указує відстань до землі (води), а при сильному вітрі контейнер, що приземлився, буде перешкоджати протаскуванню.

мал.6.15 Положення ГК-30-Ум на десантнику та порядок дії у повітрі при приводненні: 1 - клапан з подушкою і укладеним у нього МЛАС-1-0б або ПСН-1,

2 – вантажний контейнер, 3 – накладка, нашита на обмундирування десантника, 4 – пристрій шнуровий.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 156 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...