Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ефективна питома витрата палива



Витрату палива на виконання одиниці ефективної роботи називають ефективною питомою витратою палива. ЇЇ обчислюють за формулою:

, г/(кВт·год) (3.12)

визначення Розмірів двигуна

3.9. На основі проведених розрахунків визначають розміри проектованого двигуна, необхідні для забезпечення заданої ефективної потужності Nе. Обчислення проводять у такому порядку.

3.9.1. Необхідний літраж двигуна :

, л (дм3) (3.13)

де Nе – потужність двигуна згідно з завданням, кВт;

τ – коефіцієнт тактності (2 або 4);

Ре – середній ефективний тиск, МПа;

n – частота обертання колінчастого валу, об/хв.

3.9.2. Необхідний робочий об'єм циліндра :

= /і, л (дм3), (3.14)

де і – число циліндрів проектованого двигуна.

3.9.3. Розрахунковий діаметр циліндра:

Dр = , мм (3.15)

де S/D = ρ – відношення ходу поршня до діаметра циліндра – геометричне співвідношення КШМ двигуна, приймається по прототипу.

3.9.4. Розрахунковий хід поршня Sр:

Sр = (S/D)·Dp, мм (3.16)

Розрахункові значення діаметра циліндра Dр та ходу поршня Sр слід округлити до найближчого значення конструктивного ряду чисел, як правило – в більшу сторону. Зважаючи на те, що хід поршня S дорівнює двом радіусам кривошипа, його величину бажано вибирати парним числом. Прийняті конструктивні значення діаметра D та ходу поршня S повинні відповідати їх значенням на майбутньому кресленні двигуна. Наприклад некоректно буде у кресленні ставити D = 121,273 та S = 133,158 мм. В цьому випадку слід прийняти D = 120 і S = 134 мм.

Після прийняття конструктивних розмірів D та S у мм призначають дійсні розміри на кресленнях та показники проектованого двигуна.

3.9.5. Розрахункова середня швидкість поршня визначена по формулі (3.8) (W = S·n/30, м/с) при підстановці прийнятого значення ходу поршня S не повинна відрізнятись, як уже було сказано, від прийнятої у пункті 3.4 більше, ніж на 5 %:

Δ = |(W – Wпcp)/W| < 0,05. (3.17)

Якщо різниця Δ перевищує 5% то слід повернутися до пункту 3.4, прийняти нове значення Wпср = W і виконати уточнений розрахунок. При відсутності помилок уточнений розрахунок виконується з допомогою ЕОМ під час перевірки третього розділу.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 2447 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...