Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конфігурування



Для позначення хостів у мережі я прописував IP – адреси відповідно до таблиці 2. На рисунку 2.2 видно налаштування IP на 1 хосту.

IP – адресу та маску підмережі я проставляв відповідно розрахунку, для першої мережі (PC1.1 – Sw1.1). А Default gateway є порт маршрутизатора який з’єднаний з свічем, який у свою чергу під’єднаний до хоста (PC 12).

Таким чином були встановлені адреси на всі хости та маршрутизатори. Але при конфігуруванні маршрутизаторів я не прописував Default gateway. Приклад конфігурування одного порту маршрутизатора на рисунку – 2.3. Але на кожному маршрутизаторі я як мінімум налаштовував 2 порти, в залежності від маршрутизатора, його положення у даній мережі.

Рисунок 2.2 – Приклад встановлення IP - адреси

Рисунок 2.3 – Конфігурування одного порту маршрутизатора

Так як дана марежа містить у собі інтелектуальні пристрої, то для взаємодії хостів які знаходять у різних підмережах потрібно скласти таблицю маршрутизації. Вона створюється на при конфігуруванні маршрутизатора вкладці “Static”. Статичний запис складається з:

- Адреса мережі в яку нам потрібно потрапити;

- Маска тієї мережі;

- Порт маршрутизатора через який ми в неї можемо потрапити.

Приклад статичних записів на router 2 ви бачите на рисунку 2.4.

Рисунок 2.4 –Статичної маршрутизації

Для перевірки вірного налаштування, я пересилав пакетики даних між хостами. В результаті я отримав Successful, це підтверджує вірність налаштування.

Рисунок 2.5 - Результати обміну пакетами у LAN 1

2.2 Проектування мережі віддаленого офісу (LAN 2)





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 271 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...