Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота з редактором змінних



Натиснувши праву кнопку миші на вибраному прямокутнику, що позначає змінну, викличте меню редактора змінних (рис. 4).

Вибравши пункт Properties, в закладці General поля Name задайте ім'я змінної; у закладці Base Variable задайте мінімальне і максимальне значення, а також значення змінної за умовчанням.

Вибравши пункт Variable Editor, задайте імена термів і тип функції належності, клацнувши двічі лівою клавішею миші на імені терма (тип можна залишити за умовчанням).

Функції належності в середовищі fuzzyTECH визначаються графічно. Для цього необхідно кликнути один раз на термі, потім на графіку задати розташування крапок. Для додавання точок вигину необхідно двічі кликнути на графіку в потрібному місці, для видалення необхідно виділити точку згину одним натисненням миші, потім натискувати на клавіатурі клавішу «delete».

Результат виклику редактора змінної in1, яка має п'ять термів з іменами term1, term2, term3, term4, term5, представлений на рис. 5.

 
 
Рис. 5. Вікно редактора змінних






Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 172 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...