Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання. - заяви про усиновлення до суду;



І. Підготуйте проекти

- заяви про усиновлення до суду;

- позовної заяви про скасування усиновлення;

- позовної заяви про визнання усиновлення недійсним;

- заяви до органу опіки та піклування про встановлення опіки (піклування)

- договору про створення дитячого будинку сімейного типу;

- договору про патронат;

- позовної заяви про розірвання будь-якого із зазначених договорів

Завдання 1. Наведіть відмінності та спільні риси правового статусу патронатного вихователя і опікуна (піклувальника), батьків-вихователів, прийомних батьків, усиновлювачів.

Завдання 2. Скориставшись типовими договорами, складіть власний проект договору про створення прийомної сім'ї та передачу дітей на виховання. Як Ви вважаєте, чи повинні бути самі діти сторонами цього договору?

ІІ. Дайте юридичну оцінку таких ситуацій:

1. Подружжя М. подали до суду заяву про усиновлення 2-річного Андрія, мати якого перебувала в місцях позбавлення волі та була позбавлена батьківських прав, батько та баба померли, а прабаба віком 88років заперечувала проти усиновлення і просила призначити її опікуном дитини.

2. М. виявила бажання усиновити дівчинку С., однак, на той момент як дитині виповниться два місяці, М. досягне віку 46 років. Чи можливим є усиновлення?

3. Л. перебувала на вихованні в прийомній сім’ї два роки, однак, колишня знайома її матері вирішила усиновити Л. Чи потрібна на це згода прийомних батьків дитини? Чи має значення згода самої Л.?

4. Після розірвання шлюбу Л. звернулась до суду з вимогою про скасування усиновлення щодо Р. (12 років), оскільки вирішила, що з дитиною не матиме шансу на повторне одруження. Проаналізуйте підстави для скасування усиновлення. Як Ви б їх сформулювали?





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 318 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...