Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ЗАДАЧА 5



Після розлучення Бринівський зареєстрував інший шлюб, в якому у нього народився син. Бринівський вирішив піти у відпустку по догляду За дитиною і за весь час відпустки аліментів на утримання доньки від першого шлюбу не сплачував. Коли Бринівський через три роки повернувся на роботу, колишня дружина звернулась до нього з позовом про стягнення заборгованості За аліментами протягом цих трьох років.

Вирішіть спір.

Питання для самоконтролю:

1. Дайте визначення поняття зобов’язань щодо утримання.

2. Які особливості характерні для зобов’язань щодо утримання?

3. Назвіть види зобов’язань щодо утримання та підстави їх виникнення.

4. В яких випадках надання утримання є добровільним? Охарактеризуйте поняття, правову природу, суб’єктний склад, порядок укладення, форму та умови договору про надання утримання.

5. Які особливості судового розгляду справ про стягнення аліментів? З якого моменту присуджуються аліменти? Які обставини враховує суд при визначенні розміру аліментів? З яких підстав його може бути зменшено чи збільшено?

6. Які види доходів враховують при визначенні розміру аліментів? З яких доходів утримання аліментів не провадиться?

7. Як вирішується питання щодо сплати аліментів на дитину в разі виїзду одного з батьків за кордон для постійного проживання?

8. Чи можуть стягуватись аліменти за минулий час? Який порядок стягнення заборгованості за аліментами?

9. Які підстави та порядок припинення зобов’язань щодо утримання?





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 355 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...