Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теми лабораторних занять



Не передбачено

8. Самостійна робота студента

№з/п Назва теми Кількість годин
Модуль 1 Змістовий модуль 1. Сімейні правовідносини. Шлюб. Особисті та майнові правовідносини подружжя
  Тема 1. Поняття і принципи сімейного права  
  Тема 2. Сімейні правовідносини  
  Тема 3. Шлюб  
  Тема 4. Особисті та майнові правовідносини подружжя  
Модуль 2 Змістовий модуль 1. Особисті та майнові права і обов’язки матері, батька і дитини, інших членів сім’ї та родичів. Влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування
  Тема 5. Особисті та майнові права і обов’язки матері, батька і дитини  
  Тема 6. Влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування    
  Тема 7. Права та обов’язки інших членів сім’ї та родичів  
  Тема 8. Особливості усиновлення за участю іноземців та осіб без громадянства  
  Разом  

Самостійна робота студентів з курсу «Сімейне право» організовується та проводиться відповідно до Положення про організацію самостійної та індивідуально-консультативної роботи у Донецькому національному університеті, ухв. Вченою Радою ДонНУ протокол № 6 від 25.05.2007р.

Самостійна робота студентів (далі СРС) є невід’ємною частиною вивчення курсу «Сімейне право». Метою СРС є формування у студентів знань, умінь та навичок, спрямованих на самостійне, творче вирішення навчальних, наукових та виробничих завдань, які виникають в практичній діяльності юристів.

Самостійна робота студента – це форма організації навчального процесу, за якої заплановані завдання виконуються студентом під методичним керівництвом викладача, але без його безпосередньої участі. У ході самостійної роботи студент має стати активним учасником навчального процесу, навчитися свідомо ставитися до оволодіння теоретичними і практичними знаннями, вільно орієнтуватися в інформаційному просторі.

Поточне оцінюваннясамостійної роботи студентів здійснюється відповідно до «Порядку оцінювання знань студентів ДонНУ
з урахуванням вимог Болонської декларації» від 05.07.2006 р. за
такими об'єктами поточного контролю для освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр: систематичність та активність роботи на практичних заняттях; виконання завдань для самостійного опрацювання.

Самостійна робота з сімейного права оцінюється у заліковому модулі 2 за оцінкою 10 балів. Строк виконання СРС – до 10 травня поточного року.

Самостійна робота над навчальною дисципліною «Сімейне право» включає: опрацювання теоретичних основ, прослуханого лекційного матеріалу; вивчення окремих тем або питань, що передбачені для самостійного опрацювання; підготовку до виступу на практичному занятті; вирішення і письмове оформлення задач; підготовку конспектів навчальних чи наукових текстів; систематику вивченого матеріалу перед модульним контролем; виконання індивідуальних завдань тощо.

Завдання з самостійної роботи для кожного студента визначаються за принципом:

Перша літера прізвища студента Номер завдання з СРС
А-Б №1 тема 1 №3 тема 4
В-Г №2 тема 1 №1 тема 5
Д-Є №3 тема 1 №2 тема 5
Ж-І №1 тема 2 №3 тема 5
К-Л №2 тема 2 №1 тема 6
М-Н №3 тема 2 №2 тема 6
О-Р №1 тема 3 №3 тема 6
С-Т №2 тема 3 №1 тема 7
У-Х №3 тема 3 №2 тема 7
Ц-Ш №1 тема 4 №1 тема 8
Щ-Я №2 тема 4 №2 тема 8

Завдання для самостійної роботи за темами курсу «Сімейне право»

Тема 1. Поняття і принципи сімейного права

1. Скласти структурно-логічну схему взаємозв’язку сімейного права з іншими галузями права України.

2. Під основні поняття сімейного права знайти в нормативно-правових актах легальні їх визначення (скласти словник основних термінів).

3. На підставі практичних матеріалів (рішень суду, органів державної реєстрації актів цивільного стану, органів опіки та піклування та інших) скласти та вирішити задачу, в якій передбачити реалізацію одного із принципів сімейного права.

Тема 2. Сімейні правовідносини

1. Скласти схему (таблицю) видів сімейних правовідносин та відмітити їх особливості.

2. На прикладі своєї сім’ї скласти схему споріднення. На схемі вказати лінії та ступені споріднення.

3. На підставі практичних матеріалів (рішень суду, органів державної реєстрації актів цивільного стану, органів опіки та піклування та інших) скласти та вирішити задачу, в якій передбачити реалізацію відносин споріднення або здійснення сімейних прав чи виконання сімейних обов’язків.





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 182 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...