Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Способи усунення заданих дефектів



Спосіб усунення кожного із заданих дефектів вибирається із врахуванням багатьох обставин. Кожний дефект необхідно розглядати не ізольовано, а в тісному зв'язку з іншими заданими дефектами та способами їх усунення. Способи усунення дефектів студент може знайти в ТУ на капітальний ремонт даного автомобіля, або в іншій учбовій та додатковій літературі. Перевагу необхідно надавати літературі, яка видана в останні роки.

Радимо при виборі способів усунення кожного дефекту користуватись приведеним класифікатором деталі (Додаток Е), в якому вказані можливі способи усунення дефектів.

Наведемо приклад:

Візьмемо деталь автомобіля ЗиЛ-130 - вилку ковзну карданного валу.

Дефект: спрацювання напрямної шийки.

Заданий дефект згідно ТУ на капітальний ремонт можливо усунути двома способами:

1) наплавленням під шаром флюсу

2) наплавленням у середовищі вуглекислого газу.

За класифікатором деталей, вилка ковзна карданного валу відноситься до I класу - "вали", і заданий дефект усувається наступними способами:

1) наплавленням в середовищі СО2;

2) вібродуговим наплавленням.

Тому, для наглядності потрібно скласти схему можливих способів усунення кожного заданого дефекту з урахуванням порад ТУ та класифікатора. На наступній сторінці наведено приклад схеми усунення трьох можливих дефектів ковзної вилки. Студент виконує схему на ту кількість дефектів, скільки вказано у завданні на курсове проектування.

На початку схеми вказується номер деталі та кількість деталей в автомобілі (агрегаті, вузлі).

Схема можливих способів усунення заданих дефектів

 
Задані дефекти ковзної вилки  
130-2202048  
 
3,  
 


Спрацювання напрямної шийки  
Спрацювання шліця за товщиною  
Спрацювання шліця за зовнішнім діаметром  
Вібродугове наплавлення  
Наплавлення у СО2  
Наплавлення під шаром флюсу  






Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 323 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...