Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура графічної частини і вказівки до її оформлення



Графічна частина курсового проекту складається з двох аркушів формату А1 і виконується згідно основних вимог ЄСКД. В основних написах графічної частини вказується шифр за зразком (див. додаток В).

На першому аркуші графічної частини виконується складальне креслення пристрою (стенду, пристосування), (формат А1). Це креслення виконується з основним написом 55 х 185 мм (див. Додаток А, форма 4). Технічна характеристика стенду (пристрою, пристосування), при необхідності, виконується на цьому ж аркуші, над основним написом. До записів технічної характеристики відносять тип (стаціонарний, переносний); привід (гідравлічний, пневматичний, механічний, комбінований); зусилля на виконавчих механізмах; тиск у приводах; габаритні розміри та вага і т.п.

При нескладній конструкції складальне креслення пристрою виконується на половині креслярського листа А1 (формат А2), а на другій половині листа - робочі креслення нестандартних деталей пристрою (деталювальне креслення). В деяких випадках, коли в якості конструкторської частини прийнято досить складний пристрій, дозволяється виконувати вид загальний даного пристрою при узгоджені з керівником проектування.

Перелік деталей, які позначаються відповідними позиціями на складальному кресленні (виді загальному), виноситься в специфікацію, яка оформляється за зразком (див. Додаток А, форма 5), і підшивається в пояснювальну записку як додаток Б. Перший аркуш специфікації виконується з основним написом 40 х 185 мм (див. Додаток А, форма 3), для наступних аркушів - основний напис 15 х 185 мм (див. Додаток А, форма 2).

На другомуаркуші графічної частини формату А1 виконуються технологічні документи: карти ескізів технологічних операцій та робочі креслення деталей пристрою (стенду, пристосування). Зміст цього листа намічає і затверджує керівник проекту.

Другий аркуш графічної частини поділяється на декілька менших форматів. Величина та кількість даних форматів залежить від змісту інформації та ступеню складності креслень і може змінюватись при узгоджені з керівником курсового проектування. Єдина вимога до другого аркушу графічної частини – обов’язкова наявність карт технологічних ескізів та робочих креслень деталей.

На робочих кресленнях бажано зображати деталі, які розраховувались на міцність в конструкторському розділі, та деталі пов’язані між собою у роботі даного пристрою. Робочі креслення виконують у відповідності до вимог деталювального креслення з вказанням технічних умов.

На технологічних картах ескізів схематично показують виконання основних операцій технологічного процесу відновлення деталі з вказанням номеру та назви операції, номеру та назви деталі, режимів обробки (див. Додаток А, форма 6,7,8). Приклади схем встановлення та базування деталей приведені в додатку 10.

Основний напис карти ескізів виконується за зразком (див. Додаток А, форма 7). В верхньому правому кутку карти ескізів виконується напис за зразком (див. Додаток А, форма 6), режими обробки вказуються в таблиці на вільному полі ескізу (див. Додаток А, форма 8).

На розгляд керівника курсового проектування другий аркуш графічної частини може бути замінений виконанням практичного завдання (виготовлення макетів, стендів, пристроїв і т.д.), яке пов’язане з темою курсового проекту.

В описовій частині пояснювальної записки необхідно здійснювати посилання на графічну частину проекту.

На кожному аркуші креслення обов’язковим є підписи: студента, керівника, нормоконтролера.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 370 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...