Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура системи управління державою?



Система управління державою ставить основною своєю ціллю – забезпечення можливості реалізації громадянами держави їх конституційних прав і свобод.

Цілями 1-го рівня є забезпечення:

- економічного процвітання держави;

- політичної стабільності;

- необхідного рівня правопорядку;

- належного рівня життя громадян;

- охорони здоров”я громадян;

- можливості задоволення матеріальних і духовних потреб громадян;

- особистої безпеки;

- гармонійного і економічно вигідного співіснування з іншими країнами;

- безпеки держави. Структура управління державою представлена на рис.7.3.

4. Що таке адаптивна система управління?.

Адаптивні структури управління

Це структури, які можуть в разі потреби змінювати функції управління без створення і задіювання додаткових елементів управління. Це досягається за рахунок застосування так званих матричних структур. На рис.4.5. приведено таку матричну структуру.

Організація-розробник створює повну номенклатуру своїх підрозділів, яка в деякі часові періоди може бути надлишковою. Але надлишкові структурні елементи зберігаються весь час і використовуються для виконання випадкових робіт, якщо відсутні планові. При розробці і впровадженні різних проектів потрібно задіяти різну кількість підрозділів чи працівників цих підрозділів. З рисунку 4.5. це чітко видно. Проект А вимагає задіювання майже всіх структурних підрозділів, а проект В – тільки двох, бо замовник сам буде впроваджувати проект. Проект Б вимагає тільки прив”язки типового та його впровадження. В пректі Г вимагається проектування, конструювання деяких єлементів, випробування та впровадження. Отже, поява будь-якого проекту не вимагатиме від організації якихось перебудов, організації додаткових підрозділів і тому подібне. Організація готова виконати будь-які роботи, бо для цього в неї є відповідні підрозділи та кваліфіковані спеціалісти.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 333 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...