Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інформаційна модель системи управління об’єктом



Функціонування будь-якої системи передбачає досягнення нею певних цілей: економічних, соціальних, екологічних, політичних, технічних.

Ціль – це результат, який система чи окремий індивід бажає досягнути, тобто, це бажаний результат. На шляху досягнення цього результату виникають різного характеру перешкоди. Їх називають проблемами.Отже, щоб досягнути ціль, неохідно постійно долати перешкоди. Намічати шляхи і організовувати долання цих перешкод повинна система управління. Вона здійснює декомпозицію цілей, тобто, розбиває їх на складові – підцілі і визначає завдання об”єкту управління: обсяги, терміни виконання цих завдань, виділяє відповідні ресурси, визначає якісні показники, стимулює їх своєчасне та якісне виконання, приймає заходи дисциплінарного впливу на колектив та окремих індивідів.Завдання діляться на окремі задачі. Задача – це робота, яка повинна бути виконана в зазначений час певним способом. Для виконання завдань та задач потрібно мати в своєму розпорядженні відповідні технології та структури.

Технологія – це спосіб перетворення сировини, матеріалів, інформації, фінансів у кінцеву продукцію та послуги.

Структура – це набір виробничих та управлінських підрозділів, які взаємодіють між собою згідно затвердженої схеми для досягнення поставлених цілей.

Будь-яка система досягає цілей з допомогою людей – працівників системи. Тому підбір та

розстановка кадрів у системі є важливою функцією системи управління.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 392 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...