Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

CSRP – Customer Synchronized Resource Planning )



Ця система розширює поняття планування від виробництва до покупця. Вона дозволяє створювати продукцію під конкретного споживача.

Надання покупцеві можливості впливати на процес виробництва – це основа ідеології системи CSRP.

Планування виробництва істотно поліпшується завдяки опорі на реальні клієнтські замовлення, а не на прогнози і оцінки. Маючи інформацію про реальні вимоги покупців, плановий відділ може динамічно вносити корективи у виробничі плани, змінювати послідовність виконання замовлень, закупівлі комплектуючих та матеріалів. Це особливо цінно в умовах дефіциту ресурсів: матеріальних, фінансових чи людських.

Вимоги до продукту можуть передаватися безпосередньо від покупця до постачальника продукції. Якість продукції в цьому випадку може бути значно покращена і можуть бути скорочені періоди доставки комплектуючих.

В результаті застосування CSRP досягається підвищення якості товару, зниження часу постачання товару та комплектуючих, зниження виробничих витрат, поліпшення зворотного зв”язку з покупцями і забезпечення їм якнайкращого сервісу.

Відкриті технології зробили можливим приймання складних замовлень на відстані: покупець за допомогою INTERNET отримує доступ до Web – сервера виробника і будь-який час дня і ночі вводить замовлення. Покупець може змінити замовлення, перевірити стан виконання попередніх замовлень. Дії покупця автоматично впливають на планування, виробництво, обслуговування покупців і знову діяльність підприємства синхронізується з покупцем.

Джерелами формування інформації про потреби покупців є:

1. Продаж і маркетингові дослідження.

2. Система обслуговування покупців.

3. Покупець безпосередньо.

4. Технічне обслуговування продукції.

5. Дослідження і розробка нової продукції.

Варіант 6





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 483 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...