Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок розгортання постів та виробничі можливостіМІР



До роботи в майстерні допускаються особи, повністю вивчивши цей Посібник, пристрій, правила експлуатації і техніки безпеки, а також обізнані правила ведення обліку і зберігання автотракторного майна.

В процесі експлуатації майстерні особовому складу необхідно постійно стежити за справністю устаткування і надійністю його кріплення.

Правила експлуатації майстерні і її устаткування викладені у відповідних розділах Керівництва і в заводських інструкціях.

Екіпаж майстерні МІР-АТ виконує властиві нею роботи в польових умовах, як правило, у складі ремонтного підрозділу.

Розгортання майстерні проводиться її особовим складом і полягає в приведенні устаткування, пристосувань і інструменту в робоче положення і в готовність його до використання на вибраній ділянці місцевості.

Місце для розгортання майстерні МІР-АТ вказує командир (начальник) ремонтного підрозділу.

Воно повинне забезпечити:

—захист від ядерного і інших видів зброї;

—скритність розміщення майстерні;

—можливість огорожі опалювачем чистого зовнішнього повітря, а також виключити попадання відпрацьованих газів в кузов майстерні;

—можливість швидкого і зручного в'їзду на робочий майданчик і виїзду з неї;

—охорону і оборону майстерні;

—пожежну безпеку;

—зручність обслуговування виробничих майстерень і ремонтних підрозділів необхідним інструментом і запасними частинами.

Для розгортання майстерні необхідно:

—вибрати рівний горизонтальний майданчик і при необхідності обладнати укриття;

—установити майстерню на майданчик або в укриття і ретельно замаскувати її підручними або табельними засобами. Якщо передбачається тривала робота майстерні більше трьох діб на одному місці без пересування, поставити її на колодки і розвантажити ресори. При установці майстерні забезпечити горизонтальне положення її в подовжньому і поперечному напрямах за рахунок підкопування грунту або постановки підкладок;

—вбити штир заземлення в землю на всю його довжину і підключити вилку штиря до гнізда «Земля» на підкузовному ящику;

—прокласти кабель від майстерні до джерела живлення і підключити його до відповідних гнізд. Кабельна мережа по можливості прокладається на сухих непроїжджих місцях. При перетині дорогий кабелі закопуються в землю на глибину ЗО—40 см;

— перевірити стан електроустаткування майстерні і включити його під напругу в строгій відповідності з розділом «Електроустаткування майстерні» Настанови по інструментально-роздатковій майстерні МІР.

При тривалому розміщенні майстерні на одному місці обладналися спеціальні укриття для майстерні і особового складу. Для цієї мети можуть використовуватися раніше обладнані інженерні споруди для укриття людей і бойової техніки. Знов обладнані укриття споруджуються, як правило, силами особового складу майстерні.

Об'єм робіт по споруді укриття повного профілю для машини складає 95 мЗ грунту, а по трудомісткості—120 чол.-год. Трудомісткість споруди укриття (бліндажа) для екіпажа майстерні з 3—5 чоловік складає 45—50 чол.-год.

Перед майбутньою передислокацією в новий район майстерню згортають. При згортанні майстерні незалежно від дальності і тривалості майбутнього переміщення все устаткування і майно укладається або встановлюється на своїх місцях так, щоб забезпечувалося повне його збереження при русі в будь-яких дорожніх умовах. При згортанні майстерні необхідно: —відключити її від джерела електроенергії; —привести в порядок, укласти І закріпити на передбачених місцях приналежності, інструмент і запасні частини; —закрити верстаки на замки; —прибрати місце стоянки майстерні.

Виробничі можливості МІР

У розгорненому положенні майстерня виконує наступні основні роботи: —отримання запасних частин, матеріалів і інструменту;

— занесення одержаного майна в картки обліку;

— розкладка одержаного майна по відповідних ящиках верстаків по марках машин і функціональних групах;

—видача запасних частин, матеріалів і інструменту в підрозділи по накладних;

—опис виданого майна з карток обліку матеріальних цінностей;

—складання заявок на поповнення витраченого майна;

—заточування різців, зубил і інших ріжучих інструментів;

—заправка викруток і інших інструментів;

—зняття задирок і забоїн на інструментах.





Дата публикования: 2015-01-26; Прочитано: 1057 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...