Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поясніть суть технологічних процесі виробництва азотних добрив



Азотні добрива- це речовини що містять азот. Найбільше розповсюджені

Усі представлені в таблиці добрива отримують синтетичним шляхом, виходячи з аміаку і нітратної кислоти. Технологічні процеси виробництва аміачної селітри включає такі стадії:

· Нейтралізація ніцтратної кислоти газоподібним аміаком;

· Концентрування розчину нітрату амонію до плаву із вмістом

· Гранулювання плаву;

Аміачна селітра випускається з двох марок: А- кристалічна або дуската; Б- гранульована.

Як вихідні продукти для виробництва карбоміду використовують синтетичний аміак і діаксид Карбону- побічний продуктпри виробництві водню з природного газу.Процеси йдуть при тиску 18-20 МПа і температурі 180- 200 С, що забеспечує вихід карбоміду

Сульфат амонію одержують як побічний продукткоксохімічних заводів і виробництв капролактаму.

Рідкий аміак – найбільш концентроване азотне добриво, через високий тиск парів його зберігають і транспортують у герметичній тарі. Виробництво рідких добрив має ряд переваг: відпадає потреба їх гранулювання, сушіння, упакування в тару і т.п. Рідкі добрива одержуютьза так назвоною короткою схемою, тому капітальні і експлуатаційні витрати на 1 тонну азоту на 15-20% нижчі, ніж у вирабництві аміачної селітри. Собівартість 1т. азоту в карбаміті трохи вища за рахунок удосконалення технологічних працесів виробництва ці відмінності зменшилися.





Дата публикования: 2015-01-25; Прочитано: 390 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...