Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хо відноситься до субєктів регулювання ЗЕД



До субъектов регилирования ВЭД относятся:

  1. Органи державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності
  2. Органи місцевого управління зовнішньоекономічною діяльністю

1) Найвищим органом, що здійснює державне регулювання ЗЕД в Україні, є Верховна Рада.

2) вищий виконавчий орган - Кабінет Міністрів

3) міністерства, які безпосередньо займаються економічними зв'язками з зарубіжними країнами і питаннями реалізації державної зовнішньоекономічної політики. в Україні – Міністерство економіки та Міністерство з питань європейської інтеграції, як центральний орган виконавчої влади з питань економічної політики.

4) Національний банк країни регулює курс національної валюти України відносно до грошових одиниць інших держав, здійснює облік і розрахунки за наданими та одержаними кредитами і позиками, виконує інші функції, які безпосередньо впливають на регулювання зовнішньоторгового обігу.

5) Державна митна служба країни здійснює митний контроль в Україні згідно з чинними законами України.

6) Антимонопольний комітет країни здійснює контроль за додержанням суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності антимонопольного законодавства.

7) Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі здійснює оперативне державне регулювання ЗЕД в Україні, приймає рішення щодо порушення і проведення антидемпінгових, антисубсидійних або спеціальних розслідувань та застосування відповідно антидемпінгових, компенсаційних або спеціальних заходів.

8) торгово-промислова палата є недержавною неприбутковою самоврядною організацією, що об'єднує юридичних осіб, які створені і діють відповідно до законодавства України, зареєстрованих як підприємці, та їх об'єднання. Торгово-промислова палата є юридичною особою.

Органи місцевого управління зовнішньоекономічною діяльністю:

До органів місцевого управління ЗЕД в Україні відносяться:

· місцеві Ради народних депутатів України та їх виконавчі й розпорядчі органи;

· територіальні підрозділи (відділення) органів державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності України.

У Харківській області таким органом являється Управління зовнішніх відносин і зовнішньоекономічної діяльності Харківської обласної державної адміністрації. В Управлінні сьогодні функціонують два відділи, а саме: відділ координації зовнішньоекономічної діяльності та відділ іноземних інвестицій і зарубіжних представництв.

регулюванні ЗЕД і сприянні її розвитку в Харківській області беруть участь також Харківська торгово-промислова палата, Харківська митниця, Харківський антимонопольний комітет, Агентство регіонального розвитку Харкова, Рада з вільних економічних зон та території пріоритетного розвитку та інші підрозділи (відділення) органів державного і недержавного регулювання ЗЕД в Україні

Дополнение:

Верховная Рада Украины, к компетенции ВР принадлежат:

Кабинет Министров Украины имеет такие полномочия:

Национальный банк Украины

Министерство внешнеэкономических связей и торговли Украины

Государственный таможенный комитет





Дата публикования: 2015-01-24; Прочитано: 473 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...