Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Багатоцільова аерогеофізична вимірювально-навігаційна система



ГНПП Аерогеофізика® пропонує унікальну багатоцільову аерогеофізичну вимірювально-навігаційну систему AeroMaster®, здатну виконувати весь комплекс задач по високоточному вимірюванню і реєстрації магнітного поля і його градієнта, а також здійснювати повне навігаційне забезпечення знімального процесу для будь-якого типу повітряного судна. Система AeroMaster® за ступенем компактності, інтегрованості і універсальності значно випереджає будь-які розробки світових лідерів геофізичного приладобудування і не має собі рівних за простотою та ефективністю використовування під час проведення знімальних робіт. Усі вимірювальні канали, що є в системі AeroMaster®, повністю узгоджені з відповідними джерелами сигналів і даних і не вимагають додаткових настройок і калібрувань. Система AeroMaster® не має ніяких органів ручного або дистанційного управління, окрім вимикачів живлення. Повноцінний градієнтометричний бортовий комплекс складається з системи AeroMaster®, портативного комп’ютера, пілотського індикатора, двох квантових і одного ферозондового датчиків напруженості магнітного поля. Для вимірювання і реєстрації висоти польоту використовується вбудований барометричний датчик і штатний радіовисотомір повітряного судна (система AeroMaster® також може працювати без перекалібровування з радіовисотомірами фірми Terra). Вбудований у систему AeroMaster® приймач сигналів супутникової навігації GG24 фірми Ashtech (США) працює одночасно з двома сузір’ями навігаційних супутників - американським GPS і російським ГЛОНАСС, забезпечуючи найвищу точність і надійність визначення координат повітряного судна. Система AeroMaster® легко нарощується додаванням різноманітних джерел даних - спектрометра, газоаналізатора, електророзвідувальної апаратури та ін. При роботі з додатковими джерелами даних система AeroMaster® забезпечує точну синхронізацію роботи всіх приладів, що входять до комплексу. Компактність системи AeroMaster® робить можливою її установку на надлегкі повітряні судна, а здатність здійснювати високошвидкісні і прецизійні (100 вимірювань в секунду при роздільній здатності в 0.01 нТл) вимірювання магнітних полів дозволяє застосовувати систему на високошвидкісних носіях та/або розв’язувати задачі пошуку надмалих об’єктів без втрати детальної зйомки.

Склад і основні характеристики системи AeroMaster®

1 Два канали незалежних магнітометрів для роботи з квантовими (цезієвими) датчиками CS-2 (Scintrex, Канада) або G-822 (Geometrics, США)

2 Діапазон вимірювань 15 000 - 130 000 нанотесла (нтл)

3 Швидкість вимірювань до 100 відліків на секунду

4 Роздільна здатність 0.001 нтл при 10 відліках в секунду або 0.01 нтл при 100 відліках на секунду

5 Синхронний вимірювач градієнта магнітного поля

6 Вбудований ізольований стабілізуючий бустер 32 В/75 Вт для живлення квантових датчиків, які виносні або буксуються, по кабелю завдовжки до 100 м

7 Синхронний трьохкомпонентний вимірювальний тракт компенсатора магнітних перешкод носія для роботи з ферозондовим датчиком MAG-03 (Bartington, Великобританія) або TMF100 (Billingsley, США)

8 Діапазон вимірювань ферозондового тракту ±130 000 нтл з чутливістю 1 нтл при 100 відліках на секунду

9 Вбудований ізольований блок живлення ±12В/1Вт для ферозондового датчика

10 Вбудований комбінований GPS+ГЛОНАСС приймач сигналів супутникової навігації GG24 фірми Ashtech (США)

11 Вбудований барометричний датчик і його вимірювальний канал з роздільною здатністю 0.1 мм рт. ст.

12 Вбудований вимірювальний канал для сигналу радіовисотоміра в діапазоні 0 - 1200 м з роздільною здатністю 0.01 м для роботи з висотомірами РВ-5, А-037 (Росія) або Terra (США)

13 Вбудований ізольований стабілізуючий блок живлення +15В/4А для портативного комп’ютера

14 Послідовний інтерфейсний канал RS-232 (ASCII) для підключення додаткового устаткування і пілотського навігаційного індикатора

15 послідовний інтерфейсний канал RS-232 (ASCII) для підключення портативного комп’ютера

16 Синхронізація всіх внутрішніх і зовнішніх каналів за секундним імпульсом приймача GPS/ГЛОНАСС або по зовнішньому сигналу (рівня RS-232)

17 Можливість виключення з складу системи індивідуальних вимірювальних або інтерфейсних каналів за бажанням замовника

18 Мала споживана потужність (80 - 120 Вт від бортової мережі +28 В)

19 Висока перешкодо- і вібростійкість

20 Литий алюмінієвий корпус розмірами 325х290х70 мм і вагою 3 кг

21 Сервісне обслуговування на всій території країн СНД

Аерогеофізика® поставляє всі компоненти, необхідні для проведення всього комплексу знімальних робіт за допомогою системи AeroMaster® - датчики, легкі гондоли, що буксуються, електролебідки, трос-кабель, магнітовариаційні станції, базові диференціальні станції GPS, програмне забезпечення. Висококваліфіковані фахівці Аерогеофізики® проводять навчання персоналу і забезпечують при необхідності допомогу в монтажі, запуску і експлуатації устаткування і програмного забезпечення безпосередньо на місці проведення робіт. Склад системи AeroMaster® та набір компонентів, що додатково поставляються, можуть варіюватися в широких межах залежно від потреб замовника.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 226 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...