Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Детектор контрабанди ДИП-А01М



Призначення і область застосування

Прилад призначений для виявлення контрабандних предметів (зброя, вибухівка, наркотики, валюта та ін.), що знаходяться за панелями, перегородками або всередині закритих об’ємів. ДИП-А01М використовується як “детектор контрабанди” в службах митниці, МВС, СБУ й інших відомств, для виявлення прихованих вкладень усередині порожнин різних транспортних засобів, контейнерів і інших об’єктів.

Принцип дії

Принцип дії приладу заснований на ефекті зворотного розсіювання гамма-випромінювання. Випромінювання від джерела проникає всередину досліджуваного об’єкту (через обшивку, упаковку, перегородку тощо) і розсіюється. Частина розсіяного випромінювання реєструється детектором, встановленим у приладі. Інтенсивність реєстрованого випромінювання залежить від наявності розсіюючого об’єкту і його властивостей (середньої щільності сканованого об’єму). За зміною інтенсивності зареєстрованого розсіяного випромінювання, відносні значення якої показуються на дисплеї, можна судити про зміну щільності об’єкту. А зміна щільності в місцях, де вона повинна бути незмінною, говорить про наявність у зоні контролю несанкціонованих вкладень або тайників.

Особливості

1 Компактний ручний прилад

2 Містить джерело гамма-випромінювання з радіонуклідом Ва-133

3 Управління двома кнопками

4 Автоматичне підсвічування дисплея

5 Звуковий індикатор

6 Можливість роботи в навушниках в умовах зашумленості

Характеристики

Активність радіонукліда 1000 кБк  
  Тип детектора NaI(Tl)
  Глибина сканування До 300 мм
  Живлення 3 акумулятори розміру АА
  Час безперервної роботи Не менше 20 годин
  Габаритні розміри 230х100х60 мм
  Маса 1,1 кг
         

Комплектність

1 ДИП-А01М з комплектом акумуляторів

2 Мережний адаптер для зарядки акумуляторів

3 Сумка для перенесення

4 Навушники

5 Експлуатаційна документація

4.2. Засоби моніторингу геологічної небезпеки

AeroMaster®





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 374 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...