Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пакетний режим обробки інформації



Пакетний режим – це режим, при якому користувач не має доступу до машинних ресурсів, а обробка інформації виконується у спеціальному підрозділі, основною функцією якого є обробка інформації.

Через відсутність у користувача змоги безпосереднього доступу до машинних ресурсів існують затримки у видачі результатів, що пов'язано з особливостями технології обробки інформації і необхідністю обробки багатьох завдань в одному місці почергово. Внаслідок можливих затримок не розв'язуються деякі задачі оперативного характеру (задачі, які потребують видачі результату з непередбаченою періодичністю та в короткий термін).

Найчастіше оперативна результатна інформація вже наступного дня або години не потрібна, тому затримка з видачею результатів обробки в пакетному режимі призводить до того, що в такому режимі розв'язуються лише задачі регламентного характеру. У регламентних задач відома періодичність їх розв'язування та термін, до якого необхідно отримати результат. Наприклад, заробітна плата нараховується один або два рази на місяць, результат розрахунку необхідно передати до бухгалтерії за один-два дні до видачі грошей із каси.

Бувають випадки, коли на робочому місці користувача встановлено ПК, але обробка інформації здійснюється у пакетному режимі. Програми обробки інформації побудовані так, що кожна програма запускається в роботу окремою командою, без втручання користувача виконує всі розрахунки і формує результати. До функцій користувача належить лише набрати на клавіатурі ЕОМ команди для запуску програм, тобто користувач працює як оператор. Цей варіант обробки інформації можна віднести до прорахунків у проектних розробках, оскільки для користувача не створений зручний інтерфейс для роботи з ЕОМ.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 1945 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...