Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Микропрограмма




«Телекомунікаційні інформаційні мережі» Cметанин И.Н.

1. Якою формулою визначається математичне очікування числа повідомлень, передаваних у напрямі Jij?

2. Яким чином може бути визначена величина функціонуючого навантаження, якщо відомо середнє число КЦ (k) у всіх шляхах передачі інформації?

3. Яким чином визначається максимальне значення вірогідності встановлення з'єднання за наявності μ незалежних шляхів і n комутаційних центрів (КЦ)?

4. Які початкові дані при рішенні прямої задачі використовуються для визначення якості обслуговування (Р нс) і виконаного навантаження (Y нс) в напрямах зв'язку?

Структура мережі, задана матрицею зв'язаності А{aij} або графом G{N,M}; Величина навантаження Zнс = {zij}, що поступає в кожен напрям зв'язку, для обслуговування в ЧНН; Канальна ємність гілок зв'язку V{vij}; Алгоритм вибору шляхів встановлення з'єднань в напрямах зв'язку.

5. Яким чином формулюється поняття «Вартість шляху» у випадках, коли для встановлення з'єднання між двома центрами комутації (КЦ m та КЦ n) пропонується вибирати шлях μVтiп?

Вартість шляху – це виявлені в заданий момент часу втрати через те, що в кожній гілці що входить в складений шлях, зараз зайняті всі канали. Визначається як: D(μVтiп) = ∑d(vmij);

6. Які, в загальному випадку, повинні передаватися команди від органів управління до елементів телекомунікаційної мережі?

Про необхідність видачі результатів контролю технічного стану елементів телекомунікаційної мережі (s1,s2..,si,...(S); На введення в експлуатацію необхідних сил і засобів (v1,v2...,vi...(V) з метою відновлення пошкоджених елементів або ділянок мережі.

7. Які види мережевих служб, включає логічна структура розподілених мереж обміну даними (РМОД)?

Інформаційно-обчислювальна служба; Інтерфейсна служба; Адміністративна служба.

8. Підтвердьте, що якщо необхідна живучість проектованої гілки для i ліній зв'язку телекомунікаційної мережі складає Wm = 0,96 і очікувана вірогідність виживання кожною з яких складає WЛС i = 0,66, то живучість проектованої гілки мережі складає:

Для гілки зв'язку, що складається з двох ліній зв'язку – Wm = 0,8844; для трьох – Wm = 0,9607.

9. Яка висувається вимога до часу затримки при передачі мови в пакетній формі?

Тз = 50 – 300 мкс.

10. Що оцінює приватний відносний показник ефективності Е1?

Ступінь використання каналів гілки

11. Які характеристики використовуються для опису стану зв'язків у імовірнісної мережевої моделі?

ймовірність справного стану дуги; ймовірність справного стану маршруту; ймовірність справного стану напрямку; ймовірність відмови дуги; ймовірність відмови маршруту; ймовірність відмови напрямки;

12. Яким чином визначається ступінь використання каналів (а) на гілки мережі зв'язку?

а = Y / V | p = const;

13. Узагальнена структура телекомунікаційної мережі, що забезпечує обмін інформацією, містить 4 макрорівня. Що відноситься до 1-го рівня?

Рівень первинної мережі

14. Узагальнена структура телекомунікаційної мережі, що забезпечує обмін інформацією, містить 4 макрорівня. Що відноситься до 2-го рівня?

15. Узагальнена структура телекомунікаційної мережі, що забезпечує обмін інформацією, містить 4 макрорівня. Що відноситься до 3-го рівня?

Информационные центры(центры управления сервисами): веб-порталы, информация электронных магазинов, услуги экстренного вызова и справочные, системы аутентификации и авторизации пользователей, системы биллинга, базы данных учетной информации пользователей.

16. Узагальнена структура телекомунікаційної мережі, що забезпечує обмін інформацією, містить 4 макрорівня. Що відноситься до 4-го рівня?





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 217 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...