Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стаття 613. Витрати, пов’язані з передачею засудженої особи



Витрати, пов’язані з передачею засудженого в Україні іноземця для подальшого відбування покарання в державу його громадянства, крім тих, що виникли на території України, покриває держава, громадянином якої є засуджена особа.

Витрати, пов’язані з передачею засудженого в іноземній державі громадянина України, здійснюються органом, що виконує перевезення, за рахунок Державного бюджету України.

***

1. Конвенція про передачу засуджених осіб від 21 березня 1983 р. встановлює, що будь-які витрати, пов’язані з виконанням цієї Конвенції, покриваються державою виконання вироку, за винятком витрат, що виникли виключно на території держави винесення вироку. Аналогічні положення закріплені у міжнародних договорах України про передачу засуджених осіб.

2. Про процесуальні витрати дивись главу 8 КПК.

Стаття 614. Визнання та виконання вироків міжнародних судових установ

Визнання та виконання в Україні вироків міжнародних судових установ, а також прийняття осіб, засуджених такими судами до позбавлення волі, здійснюються згідно з правилами цього Кодексу на підставі міжнародного договору, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України.

***

1. Вироки міжнародних судових установ, юрисдикція яких визнана Україною, визнаються та виконуються в Україні, у тому числі з питань прийняття осіб, засуджених такими судами до позбавлення волі, за загальними правилами, встановленими нормами глави 46 КПК.

2. Про міжнародні судові установи, юрисдикція яких визнана Україною, див. коментар до ст. 445 КПК.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 149 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...