Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Втечі засудженої особи



***

1. Після задоволення запиту про передачу засудженої особи в Україну і одержання згоди уповноваженого (центрального) органу іноземної держави на таку передачу Міністерство юстиції України надсилає компетентному органу (Міністерству внутрішніх справ України) доручення про узгодження місця, часу і порядку передачі та організацію передачі цієї особи в установу системи виконання покарань в Україні.

2. Виконання покарань в Україні, у тому числі стосовно переданої особи, засудженої вироком суду іноземної держави, здійснюється згідно з кримінально-виконавчим законодавством України, що складається з Кримінально-виконавчого кодексу, інших актів законодавства, а також чинних міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України. Відповідно до ч. 1 ст. 3 КВК до засуджених, які відбувають покарання на території України, застосовується кримінально-виконавче законодавство України.

3. Для засудженого, переданого для відбування покарання в Україні, настають такі самі правові наслідки, як і щодо осіб, засуджених в Україні за вчинення такого ж кримінального правопорушення, у тому числі судимість. Особа, передана для відбування покарання, не може бути знову притягнута до кримінальної відповідальності на території держави виконання вироку за той самий злочин, у зв’язку з яким був винесений вирок, що набрав законної сили.

4. Про застосування до особи, переданої в Україну для подальшого відбування покарання, умовно-дострокового звільнення, амністії або помилування дивись коментар до ч. 5, 7, 8 ст. 607, ч. 1 ст. 608 КПК.

5. Відповідно до ст. 15 Конвенції про передачу засуджених осіб від 21 березня 1983 р., ч. 4 ст. 611 КПК та положень міжнародних договорів України про передачу засуджених осіб держава виконання вироку надає державі винесення вироку інформацію стосовно виконання вироку у разі: 1) завершення відбування покарання згідно із законодавством України; 2) смерті засудженої особи; 3) втечі засудженої особи; 4) якщо держава винесення вироку звертається із проханням надіслати спеціальне повідомлення (надходження запиту держави винесення вироку).





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 183 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...