Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пряме та зворотнє включення р-п переходу



Якщо прикласти до напівпровідника зовнішню пряму напругу Uпр (плюс до р -області, мінус до n -області), то збіднений шар р-n -переходу звужується, а його провідність збільшується (див. рис. 5). Оскільки зовнішнє електричне поле Е прикладається назустріч внутрішньому полю Ек, результуюча напруженість поля в запірному шарі знижується і потенційний бар’єр дорівнює:

.  

При цьому зростає кількість носіїв, що мають енергію, достатню для здолання потенційного бар’єра, і збільшується дифузійна складова Ідиф струму через перехід. Дрейфова складова визначається тільки кількістю неосновних носіїв заряду, які підійшли до запірного шару в процесі теплового руху. Тому дрейфовий струм неосновних носіїв від прикладеної напруги не залежить.

 
 


Таким чином, повний струм через перехід дорівнює: І = Ідиф − Ідр > 0.

Це прямий струм р-n -переходу. Зменшення результуючого поля р-n -переходу приводить до зменшення об’ємного заряду та звуження запірного шару. Цей процес називається – інжекцією основних носіїв заряду:

§ дірок з області р -типу в область n -типу;

§ та електронів з області n -типу в область р -типу.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 628 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...