Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні параметри діодів



Напівпровідникові діоди мають загальні параметри, які стосовуються для всіх різновидів діодів.

Діоди характеризуються диференціальним (динамічним) і статичним опорами, які визначаються за вольт-амперною характеристикою. Диференціальний опір у будь-якій точці прямої вітки характеристики

де ∆U, ∆І – кінцеві прирости напруги і струму поблизу робочої точки.

Статичній опір у будь-якій точці прямої вітки характеристики

У залежності від того, на якій ділянці ВАХ знаходиться РТ (робоча точка), значення може бути менше, дорівнювати або більше значення . Проте завжди позитивне, у той час як може бути і негативним.

При роботі на високих частотах та в імпульсних режимах починає грати роль ємність діода , яка вимірюється між виводами діода при заданих значеннях напруги і частоти. Ця ємність включає ємність переходу , яка утворена дифузійною () та бар’єрною () ємностями і ємність корпусу діода .

З урахуванням розглянутих опорів і ємностей частотні властивості діода аналізують за допомогою його моделі (еквівалентної схеми), яка наведена на рис., ( − опір р-n -переходу).

 
 






Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 384 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...