Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Amp; РС



Г - Т... В... Т ' - Г '

ЗВ

Особливості:

Позичк. капітал має всі ознаки капіталу, тобто він самозростає, приносить своєму власнику прибуток. Ці кошти використовує інший підприємець для свого виробництва, він отримує прибуток, який розпадається на дві частини:

Ø одну частину він віддає власнику капіталу як позичковий відсоток;

Ø іншу залишає собі як підприємницький доход.

Позичк. капітал існує в двох формах, він роздвоюється: з одного боку він капітал-власність, а з іншого – капітал-функція. Він по відношенню до свого власника не є частиною його капіталу, що функціонує, бо в іншому випадку ця частина не була б віддана в позику. Значить, в руках його власника позичковий капітал виступає, як капітал-власність, на відміну від капіталу-функції, яким він стає в руках функціонуючого підприємця. Таким чином, з розвитком кредитних відносин відбувається розділення капіталу на капітал-власність і капітал-функцію. Ця особливість притаманна тільки позичковому капіталу. Позичк. капітал виступає як особливий товар. Як кожен товар, він повинен мати споживчу вартість і ціну. Ціною за позичк.кап. виступає позичковий відсоток. Особливість: позичк.кап. корисний одразу двом господарюючим суб’єктам: власнику він приносить позичковий відсоток, а інш. підприємцю - підприємницький доход.

Позичковий капітал здійснює односторонній рух. Під час укладання кредитної угоди він рухається від кредитора до позичальника, і в той же самий час зворотного руху немає. А коли позичальник повертає позику, то відбувається протилежний, але теж односторонній рух.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...