Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні фактори підвищення міжнародної конкурентоспроможності підприємства в умовах глобалізації



На сучасному етапі, забезпечення підвищення конкурентоспроможності підприємств є однією з умов ефективного розвитку економіки. Функціонування підприємств в ситуації не завжди прогнозованих змін зовнішнього середовища, особливо за умов прогресуючої глобалізації, регіональної інтеграції, швидкого розвитку інформаційних технологій, означає здатність формувати певні конкурентні переваги.

Шляхами підвищення конкурентоспроможності є: розширення асортименту продукції, покращення рекламних заходів через засоби масової інформації, збільшення числа продажу продукції за рахунок запровадження різних акцій та додаткових послуг.

Такі вченні як Г. Хамел і К. К. Прахалад, для отримання максимального прибутку від інновацій компанія повинна випереджати конкурентів у глобальному масштабі. Вони запропонували нову категорію «глобальне випередження», що включає наступні передумови:

1.близькість до ринку — характеризується доступністю до найважливіших національних ринків та каналів збуту;

2.сприятливе ставлення споживачів — для випередження конкурентів, необхідно, щоб споживачі у всьому світі намагалися придбати нові продукти компанії;

3.канали збуту — здатність до створення переваг на світовому ринку базується як на переміщенні нової продукції, так і на рекламуванні її переваг, моніторингу успіхів чи невдач.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 273 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...