Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Види та форми фін контролю



Види: 1) за часом проведення: - попередній контроль (перед здійсненням фін-господ операцій, на стадії складання, розгляду, затвердження проектів бюджетів, кошторисів), основна мета - запобігання порушенням фін законодавства. Діяльність органів фін контролю та свєчасному запобіганню незаконному і нераціональному використання коштів. Належне проведення фін контолю дає змогу досягти максимального ефекту. -поточний контроль – проводиться впродовж короткого часу, у процесі здіснення господар. І фін операцій, такий контроль є постійним і не носить репресивного характеру. -наступний контроль – проводиться після завершеня конкретної фін-господ.операції або закінчення певного звітного періоду. Він дає змогу виявити недогляди в період попереднього/поточного контролю. Основні напрями такого контролю –аналіз виконання планів бюджетів; перевірка кошторисних балансів.

2) за суб»єктами, що здійснюють контроль: - держ контроль, здійснюють огани загал компетенції та органи спеціальної компетенції; - муніципальний контроль, здійснюють органи місцевого самоврядування;

Суспільний фінансовий контроль здійснюється представниками громадськості на добровільній та безоплатній основі.

Аудиторський контроль є незалежним професійним і здійснюється аудиторами (фізичними особами) та аудиторськими фірмами.

Джерела інформації: Фактичний фінансовий контроль полягає у вивченні реального стану об’єкта, що перевіряється, його огляді та вимірюванні в натурі, установленні дійсної наявності грошових і матеріальних ресурсів, аналізі отриманої інформації і документів на предмет їх відповідності. Документальний фінансовий контроль - це перевірка й аналіз первинних документів (у тому числі й технічних носіїв інформації), що містять відомості про рух коштів (бухгалтерських і статистичних звітів, кошторисів тощо).





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 282 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...