Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Означення 2. Комулятивною лінією статистичного ряду називається ламана лінія, яка побудована за точками ( )



Кумулятивна крива росту див. на рис. 4.

Рис. 4.

Означення 3. Огівою називається ламана лінія, ланки якої з’єднують точки з координатами ().

Огіва росту показана на рис. 5

Рис.5.

Для графічного зображення інтервального розподілу застосовують гістограму.

Означення 4. Гістограмою частот називають ступінчату фігуру, яка утворена із прямокутників, основами яких є окремі інтервали () довжиною h, а висоти дорівнюють відношенням (щільність частоти).

Рис. 6

На рис.6 зображена гістограма за даними таблиці 3. Гістограма показує розподіл значень варіант на відповідних інтервалах. У даному дослідженні розподілу росту можна собі уявити що на спортивній площадці відмічені у відповідному масштабі вздовж лінії (осі) інтервали, які відповідають таблиці 3. Тоді навпроти кожного з інтервалів, що перпендикулярно осі, вишикувати в ряд тих студентів, ріст яких попав у даний інтервал. Всі вишикувані ряди починаються на лінії, а закінчуються в залежності від кількості людей у даному ряду. На площадці вирисується ступінчата фігура, так звана „жива” гістограма, по формі подібна до фігури на рисунку 6.

Зауважимо, що площа і-того частинного прямокутника на рис.6 дорівнює - відносній частоті варіанти на і -тому інтервалі, а, значить, площа гістограми питомих відносних частот дорівнює сумі усіх відносних частот, тобто дорівнює одиниці.

Означення 5. Гістограмою питомих відносних частот називають ступінчату фігуру, утворену із прямокутників, основами яких є окремі інтервали довжини h, а висоти дорівнюють відношенню (щільність питомої відносної частоти).





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 384 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...