Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електрозахисні засоби. Перша допомога при ураженні електричним струмом



Електрозахисні засоби (ЕЗЗ) – це переносні або перевізні вироби, що служать для захисту людей, що працюють з електроустановками, від ураження електричним струмом, дії електричної дуги і електромагнітних полів.

Електрозахисні засоби поділяються на ізолювальні (ізолювальні штанги, кліщі, накладки, діелектричні рукавички тощо), огороджувальні (огородження, щитки, ширми, плакати) та запобіжні (окуляри, каски, запобіжні пояси, рукавиці для захисту рук).

Ізолювальні електрозахисні засоби поділяються на основні i додаткові.

Основні ізолювальні електрозахисні засоби розраховані на напругу установки i при дотриманні вимог безпеки щодо користування ними забезпечують захист працівників.

Додаткові електрозахисні засоби навіть при дотриманні функціонального їх призначення не забезпечують надійного захисту працюючих i застосовуються одночасно з основними для підвищення рівня безпеки.

В електроустановках повинні застосовуватися такі засоби індивідуального захисту (ЗІЗ):

– захисні каски – для захисту голови;

– захисні окуляри i щитки – для захисту очей i обличчя;

– протигази i респіратори – для захисту органів дихання;

– рукавиці – для захисту рук;

– запобіжні пояси та канати для страхування.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 333 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...