Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначений для забезпечення ППО флоту при експлуатації з палуби авіаносця



Перший політ досвідченого літака Е-2А відбувся в 1960 р., Е-2С - у 1971 р. На озброєнні ВМС США з 1973р. Літак оснащений РЛС AN/APS-139, здатної виявляти мети типу крилаті ракети на відстані більш 270 км на тлі земної і водяної поверхні зі здійсненням автоматичного спостереження за 2000 цілями, запросчиком системи впізнання "свій-чужий" RT-998/A і процесором сигналів OL-67/АГ, пасивної системою виявлення "Литтон" AN/ALP-73, групою індикаторів керування AN/APA-172, засобами зв'язку.

“Хокай” міг контролювати повітряний простір у радіусі 300 км, знаходити і класифікувати цілі, а також наводити на них винищувачі-перехоплювачі. Розвідник активно використовувався в ході “брудної” війни у В'єтнаму.

З урахуванням бойового досвіду в 1971 році була створена поліпшена модифікація літака Е-2С с більш могутніми двигунами й удосконаленим радіоелектронним устаткуванням. Відповідно до твердження фірми “Грумман” Е-2С здатний керувати трьома ескадрильями перехоплювачів, а РЛС може виявляти і супроводжувати до 300 цілей одночасно. Дальність виявлення цілі в залежності від її розмірів і зовнішніх умов складає від 270 до 740 км.

Літак Е-2С виконаний за звичайною схемою двомоторного високоплана з двигунами на крилі. Фюзеляж полумонококовой конструкції, круглого перетину, з максимальним 1,981 м, виконаний з алюмінієвих сплавів. Екіпаж складається з п'яти чоловік: два льотчики знаходяться в передній кабіні, три оператори систем — у фюзеляжному відсіку; перший оператор відповідає за роботу всієї бойової інформаційної посади, другий — за керування літаками-перехоплювачами (ударними літаками), третій — за роботу РЛС. Кабіна льотчиків, відсіки устаткування й операторів герметизированы. У негерметичній хвостовій частині фюзеляжу знаходяться проводки системи керування і блоки доплеровского радіолокатора. У нижній частині фюзеляжу розміщений гальмовий гак.

Над фюзеляжем, на спеціальному підйомнику, змонтований дискообразный обтічник антени РЛС 7,31 м. При збереженні на авіаносці він опускається на 0,64 м для зручності збереження в ангарах. До складу антеною системи входять фазированная антенні ґрати РЛС далекого виявлення, привід кругового обертання, вібраторна антена запросчика системи впізнання “свій — чужої” і антена передачі даних.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 211 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...