Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення та завдання тактичної авіації (ТА)



Тактична авіація призначена для рішення наступальних і оборонних задач самостійно, а також разом із сухопутними військами і ВМС у ядерній чи звичайній війні.

На тактичну авіацію покладаються задачі

- завоювання й утримання переваги в повітрі;

•- ізоляція районів бойових дій;

•- безпосередня авіаційна підтримка сухопутних військ;

•- ведення тактичної розвідки.

Досвід локальних воєн і військових конфліктів останнього часу показав, що її цілеспрямоване застосування, особливо з використанням нових високоточних систем зброї, може вплинути на хід і результат операцій.

•Літаки тактичної авіації можуть наносити удари ядерною й звичайною зброєю по об'єктах противника, розташованих у межах театру воєнних дій на відстанях до 600— 1500 км від аеродромів базування.

•Тактична авіація здатна швидко здійснювати перенацілювання своїх зусиль з одного конфліктного району на іншій, змінювати засоби поразки, а також успішно діяти в будь-якій обстановці, що складається

Тактична авіація має на озброєнні:

- багатоцільові тактичні винищувачі;

- винищувачі-бомбардувальники;

- винищувачі ППО;

- штурмовики.

Багатоцільові тактичні винищувачі (F-15E, F-16C/D, F-35, "Tornado", "Mirage”2000D, “Rafale”, EF-2000, JAS-39, МіГ-29, T-50, Су-24, Су-37 і ін.) мають льотно-тактичні характеристики, прицільно-навігаційне устаткування й озброєння, що забезпечує їхнє застосування для поразки як наземних (морських), так і повітряних цілей.

Винищувачі-бомбардувальники (F-117А) призначені в основному для рішення задач тактичної авіації, зв'язаних з нанесенням ударів по наземним цілям. Для цього вони оснащені сучасним прицільним устаткуванням і здатні застосовувати різноманітні засоби поразки.

Винищувачі ППО (F-15A, F-16A, F-22A, F-4F, “Tornado” F.3, МіГ-25П, МіГ-31, Су-27) призначені для рішення завдань ППО на сухопутних і морських театрах воєнних дій. Вони можуть застосовуватися також для прикриття ударних груп своїй авіації від винищувачів противника. Винищувальна авіація ППО – це один з основних активних засобів ППО, здатна вести ефективну боротьбу з літальними апаратами військового призначення різних типів.

Штурмовики (A-10A, “Альфа Джет”, Су-25, Су-39) призначені в основному для безпосередньої авіаційної підтримки сухопутних військ. Вони мають невисокі швидкісні й маневрені характеристики, оснащені прицільним устаткуванням і озброєнням, призначеним для поразки наземних малорозмірних броньованих цілей удень при візуальній видимості цілі. Штурмовики здатні вести оборонні повітряні бої з використанням керованих ракет з ІЧ головкою самонаведення й гармат, наступальні дії проти вертольотів у повітрі. Нові типи штурмовиків здатні базуватися на аеродромах із ґрунтовими злітно–посадними смугами обмежених розмірів.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 386 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...