Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання. В таблиці Таблиця 1 наведено графік прийому на роботу менеджерів компанії



В таблиці Таблиця 1 наведено графік прийому на роботу менеджерів компанії. За кожний день роботи

Таблиця 1. Графік прийому на роботу

Номер п/п Прізвище Ім'я По-батькові Освіта Стать Дата прийому на роботу Посада
  Мацко Тетяна Василівна вища ж 12.05.1997 головний бухгалтер
  Рубцов Михайло Іванович середня ч 03.07.2001 бухгалтер
  Курілова Інна Павлівна вища ж 21.11.2002 економіст
  Мацко Павло Іванович вища ч 13.05.2002 юрист
  Ступіна Тетяна Павлівна середня ж 12.10.1999 економіст
  Круглянко Інна Василівна вища ж 23.02.1997 бухгалтер
  Стефак Михайло Степанович вища ч 01.12.2002 бухгалтер
  Рудько Павло Степанович середня ч 10.10.1998 економіст

Перевірити правильність введеної інформації – визначити, чи нема серед працівників таких, які були прийняті на роботу у вихідні дні.

Вказівки до виконання: Для розв’язання поставленої задачі необхідно:

· Відкрити Microsoft Excel. Створити новий документ, який назвати DataBase.xls

· На робочому листі Лист1 побудувати Таблицю 1 згідно наведеного вище зразка.

· Робочий лист Лист1 перейменувати на Графік прийому.

· Додати до таблиці листа стовпчик День тижня, в якому за допомогою функції ДЕНЬНЕД (дата_в_числовом_формате;тип) категорії Дата и время визначити день тижня, в який кожен з працівників був прийнятий на роботу. Формула в необхідну комірку таблиці вводиться за допомогою піктограми . У вікні майстра функцій необхідно вибрати категорію Дата и время, серед переліку функцій вибрати ДЕНЬНЕД(). Натиснути ОК. У вікні майстра побудови функції натиснути кнопку , вікно мінімізується. Натиснути мишею на комірці, яка містить значення дати прийому на роботу відповідного працівника. У вікні натиснути кнопку і повернутися у вікно майстра побудови функції. Натиснути ОК. Перевірити, чи є серед працівників такі, що були прийняті на роботу в 6 чи 7 день тижня. Якщо такі працівники є, то змінити дату прийому на роботу так, щоб вони були прийняті на роботу в понеділок.

1. Підготувати звітну відомість в статуправління про працівників згідно наведеного зразка:

Номер п/п Прізвище Ім'я По-батькові Дата прийому на роботу Рік прийому на роботу Місяць прийому на роботу День прийому на роботу Стаж
                 

Вказівки до виконання:

· Скопіювати таблицю з листа Графік прийому на лист Лист2.

· Вилучити стовпці таблиці, які не відображаються в звітній відомості. Для цього необхідно виділити стовпець, натиснувши на заголовок відповідного стовпця, та вибрати з контекстного меню команду Удалить.

· Робочий лист Лист2 перейменувати на Звітність.

· Надалі необхідно отримати окрему інформацію про рік, місяць та день прийому на роботу працівників. Для цього:

o додати до таблиці стовпчик Рік прийому на роботу та визначити, в якій рік були прийняті на роботу працівники фірми. Для визначення року скористатися функцією ГОД (дата_в_числовом_формате), яка знаходиться в категорії Дата и время.

o Додати до таблиці стовпчик Місяць прийому на роботу та визначити, відповідно значення місяці прийому на роботу працівників фірми, скориставшися функцією МЕСЯЦ(дата_в_числовом_формате) категорії Дата и время.

o Додати до таблиці стовпчик День прийому на роботу та визначити, значення дня прийому на роботу працівників фірми, скориставшися функцією ДЕНЬ(дата_в_числовом_формате) категорії Дата и время.

· Додати стовпчик Стаж роботи та розрахувати стаж роботи на підприємстві кожного працівника. Щоб визначити поточну дату скористатися функцією СЕГОДНЯ() категорії Дата и время. Якщо в комірці і2 міститься значення року прийому на роботу працівника, то його стаж роботи вираховується за наступною формулою:

=ГОД(СЕГОДНЯ()) - і2.

Формула в необхідну комірку таблиці вводиться за допомогою піктограми . У вікні майстра функцій необхідно вибрати категорію Дата и время, серед переліку функцій вибрати ГОД(). Натиснути ОК. Пересунути вікно майстра функцій так, щоб було доступним поле зі списком на панелі інструментів. Натиснувши на кнопку цього меню необхідно з переліку вибрати функцію СЕГОДНЯ(), а якщо її нема, то вибрати пункт Другие функции... і вибрати необхідну функцію з вікна майстра функцій. У вікні майстра побудови функції натиснути ОК. Після цього у комірці буде відображатися значення поточного року. Для того, щоб отримати стаж роботи працівника від цього значення необхідно відняти значення року прийому на роботу. Для цього необхідно розташувати курсор в рядку формул і дописати: „-„ (без лапок!), а потім мишею клацнути на комірці, в якій міститься значення року прийому на роботу працівника. Закінчити введення формули, натиснувши Enter на клавіатурі.

2. На основі даних з листа Звітність визначити розмір доплат за вислугу років працівникам підприємства в розмірах, зазначених в Таблиці 2:

Таблиця 2. Відсоток доплати за вислугу років

Стаж Відсоток доплати
До 3 років включно  
Від 3 до 5 років включно  
Від 5 до 10 років включно  
Від 10 до 20 років включно  

Отриману інформацію подати у вигляді, наведеному в Таблиці 3:

Таблиця 3. Розрахунок доплати за вислугу років

Номер п/п Прізвище Ім'я По-батькові Стаж Відсоток доплати
           

Вказівки до виконання:

· Скопіювати таблицю з листа З вітність на лист Лист3.

· Вилучити стовпці таблиці, які не відображаються в таблиці Розрахунок доплати за вислугу років.

· Робочий лист Лист3 перейменувати на Доплата.

· Відсоток знижки розрахувати з використанням функції ЕСЛИ().





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 413 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...