Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки під час виконання робіт із застосуванням кранів на дрезинах



7.8.1. До навантаження та розвантаження матеріалів верхньої будови колії кранами на дрезинах можуть бути допущені водії дрезин, які мають посвідчення машиніста крана.

7.8.2. Приступати до роботи з краном на дрезинах дозволяється після загальмування ходової частини дрезини.

7.8.3. Керівник робіт контролює, щоб машиніст перед початком руху візка, каретки з краном, а також перед початком вантажних операцій крана попередив про це працівників звуковим сигналом.

7.8.4. Навантажувальними та розвантажувальними роботами краном на дрезинах керує працівник за посадою не нижче шляхового майстра або бригадира колії, який зобов’язаний стежити, щоб під час роботи крана ніхто не був під стрілою та піднятим вантажем.

7.8.5. Перед пропуском поїзда сусідньою колією вантаж опускається і робота крана припиняється.

7.8.6. Під час навантаження та розвантаження рейок і стрілочних переводів направляти їх дозволяється тільки за допомогою спеціальних відтяжок (розтяжок).

Не дозволяється направляти вантаж руками.

7.8.7. Рейки на дрезини укладаються між кабіною і бортом з обох боків в один ряд.

Рейки довжиною 25 м навантажуються за допомогою траверси на дрезину з причепленою до неї платформою.

Рейки мають бути надійно закріплені, борти дрезини та платформи закриті.

7.8.8. Під час навантаження та розвантаження шпал і брусів краном на дрезині стропальники мають дотримуватись заходів безпеки:

стропувати пакети шпал і брусів слід справними та випробуваними тросами;

стропувати пакет так, щоб уникнути зсуву і розвалу пакета;

підтримувати та направляти пакет спеціальними відтяжками та перебувати від вантажу, що піднімається, на відстані не ближче 2 м.

7.8.9. Пакети шпал розташовуються на навантажувальній площадці так, щоб забезпечувалась необхідна видимість машиністу під час руху дрезини.

Пакети шпал мають бути надійно зв’язані та закріплені на дрезині.

7.8.10. Пересування дрезин з вантажем на гаку крана дозволяється із швидкістю не більше ніж указана в паспорті заводу-виробника дрезини.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...