Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні вимоги. 7.1.1. Навантаження та розвантаження матеріалів і запасних частин виконуються відповідно до вимог „ССБТ



7.1.1. Навантаження та розвантаження матеріалів і запасних частин виконуються відповідно до вимог „ССБТ. Работы погрузочно-разгрузочные. Общие требования безопасности”, зі змінами (далі – ГОСТ 12.3.009-76) та інших нормативно-технічних актів.

Вантажопідіймальні крани і пристрої мають відповідати вимогам чинного законодавства.

7.1.2. У темний час доби навантаження та розвантаження матеріалів верхньої будови колії дозволяються при освітленості місця робіт не менше 20 лк, заміряної в горизонтальній площині на рівні землі працівниками санітарно-епідеміологічної служби МОЗ України на залізничному транспорті.

7.1.3. Не дозволяється піднімати вантаж без перевірки надійності стропування та підтягувати вантаж косим натягом троса.

7.1.4. За кранами та іншими вантажопідіймальними механізмами закріплюються стропальники, які пройшли навчання, перевірку знань і мають відповідне посвідчення.

7.1.5. Стропальники під час роботи користуються захисними касками.

7.1.6. На місці виконання навантажувально-розвантажувальних робіт мають бути схеми стропування та перелік вантажів з указівкою їх маси.

7.1.7. Робота крана проводиться під керівництвом майстра шляхового або бригадира колії, призначеного наказом по підприємству відповідальним за безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами.

7.1.8. Навантаження та розвантаження матеріалів верхньої будови колії в темний час доби дозволяється за умови забезпечення освітлення на робочих місцях відповідно до вимог, що регулюються нормативно-технічними документами.

7.1.9. Не дозволяється залишати вантаж у підвішеному стані після закінчення навантаження, розвантаження або в разі перерви в роботі.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 248 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...